Na de wedstrijd tegen Den Bosch afgelopen donderdagavond zal zaterdagavond om 20:00 uur een nieuw thuisduel verschijnen. Te gast is Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

 

Op naar nieuwe kansen

De laatste wedstrijd tegen Den Bosch kende gedurende de eerste helft een lange tegenstand. Den Bosch kreeg meer grip op de aanval en speelde de wedstrijd uiteindelijk uit. Het gemis van een point guard is daardoor nog altijd zichtbaar, maar dat zal niet lang duren. De Amerikaanse point guard Xavier Cannefax liet weten komende week te arriveren in Amsterdam. Zaterdag zal zijn positie nog worden opgevangen door Dexter Hope, die de laatste wedstrijden steeds meer in de dubbele cijfers eindigt. Ook Matthew van Tongeren, Mladen Vitkovic en Kenyuoe Ondaan zitten nog met blessures aan de kant. Veel zal dus van de ervaren Dexter Hope, Berend Weijs en Jesse Markusse verwacht worden. Weijs is daarin wel goed voor 17 punten gemiddeld en opnieuw heel wat blocks. Het duel tussen hem en Jeroen van der List zal dus hard tegen hard gaan.

 

Rotterdam in goede doen

Afgelopen april werd bekend gemaakt dat oud-bondscoach Toon van Helfteren weer terugkeert als coach in de Dutch Basketball League. Niet alleen daar maakt hij zijn rentree, ook keert hij terug naar Rotterdam waar hij in seizoen 2007-2008 al eerder coachte. Met hem heeft Rotterdam plannen gemaakt voor dit seizoen. Zij haalden daarvoor twee guards in huis die voor explosiviteit zorgen. Eén daarvan is Quentin Snider, een hele sluwe en razendsnelle guard. Hij wordt vergezeld door Keyshawn Woods die voornamelijk als schutter functioneert. Zij krijgen vanaf de guard positie nog verder hulp van oud-Apollo speler Mack Bruining. Zoals altijd zal ook Michael Kok in actie komen en kwam international Willem Brandwijk over naar de Maasstad. Deze samenstelling zorgde afgelopen week voor een mooie prestatie door thuis van Donar Groningen te winnen met 102-93.

 

Zaterdagavond dus in de Apollohal om 20:00 uur: The Battle of the Cities Part 1. In het verleden vaak garant voor een krankzinnig duel. Morgenavond zullen we het verloop daarvan zien!