Drie kwarten lang waren Apollo Amsterdam en Dutch Windmills aan elkaar gewaagd. Pas in het laatste kwart nam de ploeg uit Dordrecht wat meer afstand van de Amsterdammers. Na een ruststand van 38-35 werd het uiteindelijk 81-95.

 

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd in het begin van de wedstrijd. Apollo (dat het naast Jesse Markusse ook zonder Aron Royé moest doen vanwege griep) weet voornamelijk Berend Weijs onder het bord te vinden. Dutch Windmills moet vanwege de geblesseerde Alec Wintering veel gebruik maken van Roel van Overbeek. De voormalige speler van BAL schiet met twee driepunters de bezoekers op voorsprong. Apollo heeft in het begin net iets meer in huis. Mack Bruining zorgt samen met Lenno Witteveen voor een 19-16 voorsprong na het eerste kwart.

De hoofdstedelingen vinden vervolgens opnieuw Bruining die samen met Matthew van Tongeren twee driepunters verzilveren en Apollo op voorsprong houden. Deze zal niet groter worden, daar de bezoekers beschikken over meerdere opties. In de eerste helft wordt voornamelijk Shavon Coleman gevonden die Dutch Windmills in de buurt houden. Samen met Dimeo van der Horst zorgen zij voor een stand van 38-35 bij rust, wel voor de thuisploeg.

 

Na rust slaat de wedstrijd volledig om. Dit omdat Ryan Richardson de Dordrechtse ploeg de ene na de andere driepunter bezorgt. Na de drive van Van Tongeren schiet Richardson met de eerste de bezoekers op voorsprong. Apollo blijft zelf meedoen met scoren, maar Richardson zorgt voor de volgende drie driepunters namens Dutch Windmills en krijgt daar zelfs een and-1 uit. Dit zorgt al gauw voor een 54-65 stand waarbij de Zuid-Hollanders al snel in veilige haven lijken. Dat is niet het geval. Apollo herpakt zich met hetzelfde wapen. Bruining schiet zijn vierde driepunter erin, die samen met drives van Van der Horst en Malevy Leons zorgen voor 64-67 na het derde kwart. Er lijkt nog veel mogelijk, maar de Dutch Windmills maken dat in het vierde kwart ongedaan. Onder leiding van Bennett Koch en Coleman wordt het verschil 15 punten. Wanneer Richardson met zijn achtste driepunter zijn totaal op 33 punten zet, komt er nog één aanvalsflow van Apollo. Twee driepunters van Lucas Faijdherbe maakt het verschil kleiner, maar Dutch Windmills gaan ook deze wedstrijd winnend afsluiten met 81-95.