Afgelopen weekend vond de eerste speelronde van seizoen 2017-2018 plaats. Daarin was onder andere te zien dat Apollo afrekende met Rotterdam en dat Donar een harde nederlaag in Leiden moest incasseren. Komende donderdag zullen beide teams elkaar om 19:30 uur treffen in Martiniplaza.

 

In goeie moed afreizen naar Groningen

Een mooier begin kan het haast niet zijn bij Apollo na die onzekere zomer. Vrijwel de hele wedstrijd voerde Apollo de boventoon en kon de zege naar zich toetrekken in Rotterdam. Daarin was vooral te zien dat Michael Madanly een fantastische verwelkoming is voor de hoofdstedelingen en dat Dimeo van der Horst het scorende werk nog altijd niet verleerd is. Ook niet onbelangrijk; Tristan Enaruna maakte zijn debuut namens de hoofdmacht van Apollo, waar hij verdedigend goeie stops maakte en uit een mooie fastbreak situatie kon scoren. Volgens coach Patrick Faijdherbe kan hij nog heel veel groeien en een belangrijke speler worden. Met deze positieve impulsen kan Apollo met goeie moed afreizen naar Groningen en daar in elk geval hun beste beentje voor zetten.

 

Eerherstel voor Donar

Met het vertrek van Lance Jeter en Chase Fieler moest Donar serieus op zoek gaan naar twee sterke vervangers. Voor Jeter werd Brandyn Curry gehaald. De vervanger voor Fieler is Evan Bruinsma. Hij maakte een goeie indruk met fraaie drives en een goed afstandsschot. Ook leuk; het wederzien tussen Apollo en Aron Royé, die Amsterdam verruilde voor Groningen. In Europees verband liet Groningen klasse zien, bijzondere klasse. Op een verlenging na bereikten zij niet de poulefase van de Basketball Champions League. Ondanks dat moesten de Groningers nog wel wat teleurstellingen verwerken. De SuperCup ging aan hun neus voorbij door een nederlaag tegen Landstede Zwolle en ook in de eerste wedstrijd in Leiden afgelopen weekend ging Donar ruim ten onder. Zij zouden uiteraard op weg zijn naar eer herstel.

Zal Groningen vroegtijdig eerherstel vinden, of gaat Apollo het dankzij hun geoliede aanvalsspel de Groningers lastig maken? Eén ding weten wij in elk geval: in Groningen zal het nooit minder vol zitten dan normaal, dus zet je schrap voor opnieuw een groot aantal bezoekers in de Martiniplaza!

 

Door: Bryant Abath

Koop hier je seizoenkaart!