Tijd voor de start van een nieuw basketbalseizoen! Bijna alle teams hebben hun eerste competitiewedstrijden al gespeeld. Dat geldt nog niet voor Apollo Amsterdam. Dit vanwege de SuperCup wedstrijd tussen Donar en Zorg en Zekerheid Leiden. Daarom opent Apollo donderdagavond om 20:00 uur het DBL seizoen in hun eigen Apollohal tegen BAL uit Weert!

 

 

Koop hier je kaarten voor de wedstrijd.

 

Een scherper Apollo in de oefencampagne dan afgelopen seizoen

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er bij Apollo Amsterdam wat wijzigingen in het team. Na een bevlogen seizoen, waarin de play-offs helaas net niet werden behaald, werd van een aantal spelers afscheid genomen. Rens van Ravensteijn vertrok naar Feyenoord Basketbal, en ook Akeel Eduardo en de broers Yawende en Asante Landbrug keerden niet terug. Toch wist de club opnieuw routiniers als Berend Weijs, Aron Royé, Dimeo van der Horst en Jesse Markusse te behouden. Ook het grote talent Malevy Leons besloot te blijven. De 19-jarige forward werd eind afgelopen seizoen gezien als één van de smaakmakers van de selectie. Ook Matthew van Tongeren maakt zijn rentree in de selectie van Apollo. In het seizoen ’12/’13 speelde Van Tongeren al voor Apollo, afgelopen seizoen was hij één van de sterspelers van BAL. Afgelopen december vonniste hij nog Apollo met 35 punten achter zijn naam. Een belangrijke versterking dus voor het team. Ook terug: Dexter Hope. In 2010 speelde hij al bij het U20 team, onder coach Patrick Faijdherbe. Na een aantal seizoenen bij Aris Leeuwarden, Donar Groningen en SC Rasta Vechta in Duitsland te hebben gespeeld, zal Hope weer terugkeren op het oude nest. Geheel nieuw is Lenno Witteveen. De 23-jarige forward is afkomstig van Landstede Basketbal en is toe aan een nieuwe uitdaging. Ten slotte maakt ook een groot nieuw talent vanuit de jeugdopleiding van de club dit seizoen zijn opwachting in het eerste. Siem Uijtendaal gooide hoge ogen in de voorbereiding en is definitief aan selectie toegevoegd.

 

In de oefencampagne, los van het drieluik toernooi in Den Helder, is statistisch berekend dat Apollo gemiddeld 86 punten maakte tegen hun tegenstanders, met vaak een incompleet team. Vorig jaar was Apollo ook incompleet, maar hadden zij grote moeite tegen Promotiedivisie teams. Nu is dat niet het geval geweest en deden de kernspelers vaak niet mee. Apollo kan een geduchte tegenstander zijn voor veel teams als zij hun krachten aanvallend en verdedigend weten te bundelen.

Zware opening voor BAL tegen landskampioen Donar

Afgelopen zomer heeft BAL hun coachingstaf versterkt met een oudgediende: Chris van Dinten. Hiermee is deze positie voor de Weertenaren goed bezet. Toch betekende dit afscheid nemen van verschillende spelers. Zo keerde Roel Aarts terug naar New Heroes Den Bosch, verkaste Yarick Brussen naar Den Helder Suns en vertrok Matthew van Tongeren naar Apollo Amsterdam. Voor alsnog is het altijd niet definitief duidelijk wat voor keuze Sam van Dijk gaat maken. Hij tekende wel een contract bij BAL, maar is sinds de oefencampagne nog altijd niet in actie gekomen en speelde zelfs een tijdje voor Feyenoord Basketbal. Van de kern van afgelopen seizoen bleven Nino Gorissen, Daan Rosenmuller, Jules Schild en Wietze Nossek. Daar haalde BAL zeker nog een aantal toevoegingen bij, zoals Ivan Simic die afgelopen seizoen nog uitkwam in de Junior College Division 1 in Goodland. Ook terug in Nederland: Frerik Adriaans die we nog kennen van New Heroes Den Bosch en afgelopen seizoen nog sterk speelde bij het Duitse TTL Baskets Bamberg. Met Joey Liem en Elay Wirjo kregen de Limburgers wat meer vorm in de selectie en haalde zelfs nog een Amerikaanse center in huis: Tony Washington, die afgelopen seizoen bij LaSalle speelde in de NCAA.

Afgelopen weekend opende BAL het seizoen tegen landskampioen Donar Groningen. Na een enigszins gelijk opgaand eerste kwart kreeg BAL het zwaar en zag hoe Donar aanvallend en verdedigend met 90-53 de eerste punten pakte. Toch lijkt de ploeg van coach Radenko Varagic weer een gehaaide ploeg te kunnen zijn, daar ze een selectie hebben met spelers die bijna allemaal goed kunnen schieten.

 

 

Komende donderdagavond om 20:00 uur start de openingstip-off in de Apollohal. Zin om Berend Weijs te zien blokken en dunken, Aron Royé te zien schieten en passen, Dimeo van der Horst te zien drive en de jonge jongens te zien schitteren? Aarzelen is dan niet nodig, want Apollo zal zeker van plan zijn een mooie strijd af te leveren tegen Basketball Academie Limburg!!