Door: Bryant Abath

 

Afgelopen weekend speelde Apollo Amsterdam in Meppel het jaarlijkse David Cup toernooi. Op zaterdag moest Apollo het allereerst opnemen tegen Landstede Basketbal uit Zwolle, waarna op zondag Red Giants uit Meppel Volgde.

 

Apollo VS Landstede

 

Hoewel Landstede Basketbal sterk start via Franko House en Noah Dahlman, komt Apollo Amsterdam toch steeds terug. Inside is het Berend Weijs die een aantal keren sterk doorkomt, alsmede Dexter Hope en Mack Bruining met snelle drives. De ploeg uit Zwolle houdt de boventoon met een harde dunk van Kevin Bleeker, waardoor de stand aan het einde van het eerste kwart 23-21 is. Halverwege het tweede kwart loopt Landstede Basketbal wat uit. House en Dahlman blijven inside scoren waardoor het verschil groter wordt. Verder laat Apollo het voorlopig niet komen. Oud-Zwollenaar Lenno Witteveen komt opnieuw met een dripeunter door, evenals Matthew van Tongeren. Toch is het opnieuw House die zijn ploeg laat uitlopen tot een 51-36 stand bij rust.

 

De ploeg uit Zwolle krijgt het lastiger na rust. Apollo weet veel steals in de bucket te pakken en opent sterk met opnieuw Witteveen, die dan al 11 punten achter zijn naam heeft staan. Landstede scoort zo nu en dan via Sherron Dorsey-Walker en House, waardoor het verschil 18 punten wordt. Apollo komt langzaam terug in de wedstrijd als Keyshawn Bottelier met een driepunter en een drive het verschil op 8 punten zet: 67-59. Verder dan dat komt Apollo niet en is het Landstede Basketbal dat met twee driepunters van Bart van Schaik de wedstrijd afsluit met 83-64. Een strijd om de derde plek tegen Red Giants is dus aanstaande. Berend Weijs 12 punten, Lenno Witteveen 11 punten, Dexter Hope 10 punten, Mack Bruining 10 punten, Matthew van Tongeren 5 punten, Keyshawn Bottelier 5 punten, Kasper Averink 5 punten, Malevy Leons 4 punten, Lucas Faijdherbe 2 punten.

 

Red Giants VS Apollo

 

In de eerste minuten blijft Red Giants nog aardig in de buurt van Apollo dankzij voornamelijk Dick de Weijer. Daarna vallen de driepunters in groten getalen voor Apollo. Mack Bruining heeft er vroeg in het eerste kwart al drie in liggen. Hij en Berend Weijs blijven raak knallen vanaf die positie. Weijs zal er voor rust al vier in gooien. Na het eerste kwart nemen Jesse Markusse en Dexter Hope het schutterswerk over. Dat is de grote reden waarom Apollo bij rust een voorsprong van 32-64 opstrijkt.

 

Na rust vindt Apollo meer mogelijkheden dichter bij de ring, al scoort Red Giants nog aardig mee namens Enzo Swart en Dick de Weijer. Waar Weijs in de eerste helft een hoge score productie had, neemt Malevy Leons deze over namens Apollo. Zo maakte hij 13 punten in het derde kwart. Zo wordt het verschil niet meer kleiner, zeker als Kasper Averink meer van zijn schoten weet te verzilveren. Apollo pakt de derde plek op het David Cup toernooi door met 72-126 te winnen. Berend Weijs 22 punten, Kasper Averink 18 punten, Matthew van Tongeren 18 punten, Malevy Leons 18 punten, Dexter Hope 15 punten, Lucas Faijdherbe 12 punten, Mack Bruining 9 punten, Lenno Witteveen 8 punten, Jesse Markusse 6 punten.