In het eerste kwart kon Apollo nog goed mee komen met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Middels snelle aanvallen stond het na het eerste kwart 22-26 voor Apollo. Vervolgens ontstonden er opnieuw problemen in de verdediging en liep Rotterdam snel uit naar een gigantische voorsprong van 93-71.

 

Goed begin, maar moeilijk tweede helft

Zoals gezegd, Apollo begint sterk aan de wedstrijd. Mladen Vitkovic is met zijn eerste driepunter gelijk garant voor 3 punten. Rotterdam gaat wel gelijk van start na de openingstreffer. Na de jumpers van Keyshawn Woods en de dunk van Willem Brandwijk laat Berend Weijs zien ook te kunnen dunken. Met een bonus vrije worp staat Apollo weer op voorsprong. Even later is Vitkovic opnieuw trefzeker met twee driepunters en staat al snel op 11 punten. Later neemt Xavier Cannefax het over met een sterke drive en een and-1. De laatste score in het eerste kwart komt van Brandwijk, maar Apollo heeft in het eerste kwart een 22-26 voorsprong te pakken.

Al snel gaat het mis in het tweede kwart. De verdediging laat veel toe en door de inlegger en de driepunter van Jeroen van der List neemt Rotterdam de voorsprong over. Cannefax slaat nog een keer toe met een driepunter, maar opnieuw laat de verdediging veel toe. Quentin Snider en Woods krijgen veel ruimte om te scoren, zo ook opnieuw de onverdedigende hoek bij Woods. Zodoende loopt Rotterdam bij rust uit naar 51-38.

 

Willem Brandwijk dunkte er meerdere keren op los. Foto gemaakt door Luka de Kruijf.

Verschil loopt op

Na rust neemt Rotterdam gelijk afstand. Bij de driepuntslijn krijgen Coen Stolk en Snider alle ruimte om aan te leggen, en missen dan ook uiteraard niet. Dexter Hope doet nog wat met een driepunter terug, maar het verschil loopt alsmaar op. In het laatste kwart komen Matthew van Tongeren en Ibrahima Drame nog sterk opgang in de wedstrijd, maar de wedstrijd is allang en breed gespeeld. De score loopt op tot uiteindelijk 93-71. Een zwaar middagje in Rotterdam voor Apollo dat komend weekend niet in actie zal komen. De eerst volgende wedstrijd vindt zaterdagavond om 20:00 uur plaats in de Apollohal tegen Zorg en Zekerheid Leiden.