Apollo Amsterdam heeft het Zorg en Zekerheid Leiden erg lastig gemaakt. De Amsterdammers kwamen van 48-62 achter (derde minuut derde kwart) terug tot 68-68. Zorg en Zekerheid Leiden wankelde, maar bleef overeind: 83-91.

 

Beide teams starten aanvallend in hoog tempo, al is het Zorg en Zekerheid Leiden dat het sterkst begint via driepunters van Worthy de Jong en Maurice Watson Jr. Apollo is vervolgens aan zet en slaagt erin ook de driepunters te verzilveren. Aron Royé zorgt met een aantal goede schoten voor een klein gaatje voor de thuisploeg: 23-17. Verder laten de bezoekers het niet komen. Marijn Ververs en Clayton Vette zijn ook trefzeker van buiten, waarna Watson uiteindelijk de bezoekers op een 23-25 voorsprong brengt na het eerste kwart.

 

Zorg en Zekerheid Leiden lijkt ook na de eerste tien minuten verder uit te bouwen, maar laat Apollo toch weer in de wedstrijd komen. Meerdere rebounds worden door de thuisploeg gepakt en daar weten Mack Bruining en Dexter Hope wel raad mee. Dankzij een and-1 van Hope vindt Apollo weer aansluiting. Toch vindt de Leidse ploeg vaak dezelfde spelers als in Vette en Watson. Hun inbreng zorgt voor een sterke run voor rust in Leidse voordeel: 45-54.

 

Na rust lijkt de wedstrijd beslist te gaan worden. De Jong kan met een aantal dunks het verschil op 14 punten zetten. Een eenvoudige zege, zo lijkt het na rust, maar Apollo is weer in de achtervolging. Zij vinden op hun beurt Dimeo van der Horst en Royé, die beiden zeer trefzeker zijn deze avond. Het verschil lijkt kleiner te worden. Zorg en Zekerheid Leiden komt zelf niet meer tot scoren, iets wat de thuisploeg beter af gaat. Royé is met een serie driepunters goed voor een kleiner verschil: 58-64. Als Royé niet de driepunter verzilvert, doet Malevy Leons dat wel, en dan is het weer een wedstrijd: 63-68.

 

Ook in de eerste minuten van het vierde kwart weet Zorg en Zekerheid Leiden de ring niet te vinden. Het is zoeken, maar ze kunnen Darius Thompson en Watson niet gemakkelijk bij de ring krijgen. Apollo zelf scoort ook niet meer makkelijk, maar vindt wel Van der Horst die het verschil op drie punten zet. Even later is het Lenno Witteveen die de stand met een driepunter gelijk maakt. Toch vinden de bezoekers een nieuwe scorende impuls, en precies op tijd. Thompson lijkt ook in deze wedstrijd op moment suprême op te staan. Zorg en Zekerheid Leiden pakt weer de leiding met 68-74, maar Apollo gaat daar direct achteraan. Royé is opnieuw goed voor een driepunter, waarna Jesse Markusse volgt. De zesde driepunter van Royé betekent 77-80. Leiden lijkt op dat moment ook de driepunter te vinden. Achtereenvolgens zijn het Watson, Vette en Sergio de Randamie die de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers beslissen. Op 1’30 minuut van de wedstrijd is Zorg en Zekerheid Leiden in veilige haven, en gaat ook deze wedstrijd met 83-91 winnen