Na een weekendje rust pakt Apollo Amsterdam de draad weer op. Zaterdagavond om 20:00 uur zal de laatste thuiswedstrijd in de competitie van 2019 plaatsvinden in de Apollohal. De tegenstander is Zorg en Zekerheid Leiden.

 

Apollo zoekend naar een mooie opmars

Een weekje geen wedstrijd had Apollo even nodig. Na goeie wedstrijden tegen Landstede Hammers en Donar Groningen volgden een aantal lastige uitwedstrijden tegen Aris Leeuwarden en Feyenoord Basketball. In al deze wedstrijden is te zien dat veel moet komen van Xavier Cannefax en Mladen Vitkovic, en dat is statistisch gezien ook zichtbaar. Cannefax is inmiddels de topscoorder van de competitie met gemiddeld 22,8 punten per wedstrijd, en ook Vitkovic laat zichzelf met gemiddeld 15 punten zien. Om wedstrijden tot een goed einde te brengen is een bundeling van meerdere krachten nodig, iets wat nog uitblijft. Wanneer deze kracht wordt ingeschakeld, zal er een mooie spannende wedstrijd plaatsvinden. Wellicht is dat zaterdagavond het geval tegen Leiden.

 

Leiden nog zoekende in de middenmoot

Vorig jaar won Leiden alle uitwedstrijden in de reguliere competitie, en verloor in totaal slechts drie keer. Inmiddels is al vier keer verloren ten opzichte van vorig jaar en staat Leiden op een vijfde plek. Normaal gesproken staan ze op dit moment hoger geklasseerd, hoewel de competitie nog lang is. De topscoorders van vorig seizoen, Maurice Watson jr. en Darius Thompson, verlieten afgelopen zomer de sleutelstad. Vooral het vertrek van Mohamed Kherrazi is een grote aderlating voor de Leidse formatie.

Samen met blijvers Worthy de Jong, Sergio de Randamie en Marijn Ververs bestaat Leiden uit onder andere Tayler Persons, welke goed is voor heel wat assists per wedstrijd. Ook nieuw; Braxton Huggins die het schutterswerk moet leveren. Eén van de topscoorders bij Leiden is Jarvis Williams en overgekomen van Donar Groningen is Drago Pasalic. Onlangs vertrok Josh Cunningham bij Leiden, welke afgelopen zomer als grote aanwinst werd gepresenteerd. In plaats daarvan is nieuw in de ploeg gekomen Nuni Omot, een Keniaanse center van 2.06 m. Zij moeten Leiden weer richting de top 4 plaatsen zien te krijgen.

 

Sinds de ploeg van coach Patrick Faijdherbe enigszins vorm heeft kunnen krijgen, speelt Apollo haar thuiswedstrijden zeker niet verkeerd. Zo belooft komende zaterdag in de Apollohal ook een mooie basketbalwedstrijd te worden. Dit is één van de laatste wedstrijden van kalenderjaar 2019, dus kom naar de Apollohal en steun de mannen van Apollo vlak voor kerst en het nieuwe jaar! Ticket zijn hier te reserveren.