Vorige week pakte Apollo de eerste overwinning van het seizoen. Met de terugkeer van Mladen Vitkovic en het debuut van Xavier Cannefax boekte Apollo een regelmatige zege op Aris Leeuwarden. Na ongeveer anderhalf weekje rust te hebben gehad wacht zaterdagavond om 20:00 uur de volgende thuiswedstrijd in de Apollohal. Apollo zal dan in actie komen tegen landskampioen en koploper Landstede Hammers uit Zwolle.

 

Met Cannefax en Vitkovic iets meer veelzijdiger

Voor de wedstrijd tegen Aris moest Apollo zes keer daarvoor in actie komen. De ene wedstrijd was wat beter dan de andere wedstrijd, maar werden wel verloren. Het was ook vooral pech dat Vitkovic in de eerste wedstrijd met een knieblessure uitviel, en dat het debuut van Cannefax wat lang op zich liet wachten. Vele bezoekers wisten het; op het moment dat deze twee in actie zullen komen zal de selectie van coach Patrick Faijdherbe gestroomlijnder gaan spelen.

Zo geschiede tegen Aris Leeuwarden. Cannefax was niet alleen goed voor 24 punten, maar hij zorgde er ook voor dat de rest van de selectie frequenter en sterker werd bediend. Ook Vitkovic zorgt met zijn routine en ervaring voor enige rust in het spelletje. Tegen Aris was het dan ook sterk spel, afwisselend met her en der zoeken. De tegenstander van komende zaterdag is van een ander kaliber, maar Apollo zal dan ook zeker alles op alles zetten om een goeie pot neer te zetten!

 

Nationaal én internationaal op het goede spoor

Vorig jaar pakte Landstede Hammers voor het eerst in haar bestaan de landstitel. In een spannende finaleserie onttroonde Zwolle na zes wedstrijden Donar Groningen. Het team bestond uit een veelzijdige selectie met onder andere Noah Dahlman, Sherron Dorsey-Walker, Olaf Schaftenaar, Kevin Bleeker, maar zeker niet te vergeten de Canadees Kaza Kajami Keane. Laatstgenoemde zorgde afgelopen seizoen voor spektakel en bravoure in het spel van de Zwollenaren. Dit seizoen zou hij niet terugkeren, maar zijn vervanger is ook zeker geen verkeerde speler: Jordan Johnson. De Amerikaanse guard is tot nu toe goed voor gemiddeld 18 punten en 5 assists. Ook niet te vergeten: Mohamed Kherrazi. De oud-Amsterdammer speelde een lange tijd in Leiden, maar maakte afgelopen zomer de overstap naar Zwolle. Met deze kern is Zwolle op dit moment garant voor een koppositie en pakte in september al de Super Cup.

 

Kaza Kajami Keane was vorig jaar één van de smaakmakers in Zwolle. Foto gemaakt door Sportfoto-oost.

 

De laatste jaren betroffen de duels tussen Apollo en Landstede veelal aantrekkelijke matchups. In hoeverre is Apollo in staat om het met de binnengekomen spelers Zwolle lastig te maken? Dat is zaterdagavond om 20:00 uur te zien in de Apollohal!