Ondanks de blessure van Jesse Markusse, de afwezigheid van Dexter Hope en de lichte blessure van Mladen Vitkovic bleef Apollo driekwart van de wedstrijd in de buurt van koploper Landstede Hammers. In het laatste kwart gingen de Hammers er vandoor, maar een groter verschil werd het nauwelijks. Van een achterstand van 8 punten werd het uiteindelijk 79-66 voor koploper Zwolle.

 

Beide teams blijven in het spoor van elkaar

Apollo start ook sterk aan de wedstrijd dankzij een driepunter van Lucas Faijdherbe en de insnijdende Xavier Cannefax. Bij 2-5 stokt de aanval van de bezoekers. Zwolle komt beter uit de verf en gaat met een driepunter van Martez Walker verder. Diezelfde Walker gaat met een steal en score door waardoor het 13-5 staat voor Zwolle. Verder laat Apollo het niet komen. Drie vrije worpen van Cannefax en een floater van Faijdherbe zorgen weer voor aansluiting. Echter, de Hammers vinden opnieuw Martez Walker die in zijn element is in de beginfase. Ook deze keer is de afstand niet voldoende. Apollo komt weer dichter bij Zwolle dankzij een driepunter van Kenyuoe Ondaan en vrije worpen van Cannefax. Beide teams houden de stand nagenoeg in evenwicht, en is het bij 21-16 voor Zwolle nog altijd een wedstrijd.

Apollo is het opnieuw dat sterk start. Keyshawn Bottelier wordt in de hoek gevonden en schiet meteen de driepunter raak. Toch is het Zwolle dat opnieuw sterk doorkomt. Is het niet Martez Walker, dan is het nog altijd die andere Walker: Sherron Dorsey-Walker. Zijn eerste driepunter wordt verzilvert waarna Mike Schilder verder gaat met een drive naar de basket. Het verschil wordt zeven punten, maar niet al te lang. Bij Apollo is het Noam Hasson die vrij staat bij de driepuntslijn en gelijk de driepunter erin gooit. De thuisploeg weet dat het moet gebeuren en pakken opnieuw een tussensprint. Ralf de Pagter zorgt samen met Noah Dahlman voor een verschil van 10 punten als zij onder de basket voor de nodige inbreng zorgen. Apollo capituleert opnieuw niet, en dat wil Berend Weijs weten. allereerst gaat zijn driepunter erin, waarna een serie scores onder de basket Apollo weer dichter bij de landskampioen brengt. De laatste score is een insnijdende beweging van Siem Uijtendaal waardoor een verschil van zes punten tot stand komt: 37-31. Wat Apollo vooral de das om doet zijn de grote hoeveelheid turnovers: 21 in totaal deze wedstrijd. Daarentegen wordt door de hoofdstedelingen wel sterk verdedigt.

 

Berend Weijs op weg naar het block op Noah Dahlman. Foto is gemaakt door André Rump.

 

Apollo blijft nog lang bij

De openingsscore na rust is eveneens van Uijtendaal, waarna Zwolle opnieuw Martez Walker vindt met de driepunter. Toch lukt het de thuisploeg niet om verder uit te lopen naar een groter verschil. Apollo maakte het eerder dit seizoen Zwolle al erg lastig in de Apollohal, en lijkt dat nu weer te doen. Sterke verdedigende stops van onder meer Weijs en Ondaan laat Apollo weer terug komen in de wedstrijd. Zeker als Matthew van Tongeren en Weijs onder de basket sterk zijn in de afronding: 43-41. Toch zet Zwolle weer aan voor een nieuwe score-impuls. Dorsey-Walker is trefzeker vanaf de driepuntslijn, evenals die andere Walker: Martez van voren. Het verschil is weer 10 punten, maar wordt weer kleiner als Cannefax en Weijs weer aanzetten. Na het derde kwart is het verschil dan nog altijd vrij klein bij 55-47 voor Zwolle.

Het laatste kwart is het kwart waarin Zwolle orde op zaken stelt. Kevin Bleeker is daarin sterk onder de basket en laat zijn ploeg uitlopen naar een veilige marge. Helemaal als beide Walkers het vuur opstoken vanaf de driepuntslijn. Toch laat Apollo het verschil niet groter worden. Cannefax zorgt voor meerdere tegenaanvallen waardoor Apollo nog altijd in de buurt blijft. Beide ploegen komen sterk door in de aanval gedurende dit slotkwart. Zwolle is daarin net iets sterker met een goed spelende Bleeker. Apollo sluit de wedstrijd af met een and-1 van Weijs waardoor het 79-66 wordt. Apollo bleef lang bij en liet daarin zien opnieuw mee te kunnen komen met één van de top teams. We sluiten 2019 hiermee af, en hopen op een prachtig 2020 waarin er in elk geval op prachtige wijze geopend gaat worden met het evenement Past Meets Future!