Vlak voor rust haakte Apollo nog tot 29-33 aan. Daarna in het derde kwart nam Apollo de leiding, maar zag Feyenoord in het laatste kwart voorbij gaan naar 61-70.

 

Beide teams wat moeite in de aanval

Gelijk in de eerste minuten is te zien wat centraal staat bij zo’n wedstrijd Amsterdam tegen Rotterdam: verdedigen. Beide teams maken het elkaar lastig om de nodige punten te verzilveren. Apollo weet, na de inside treffer van Jeroen van der List, Siem Uijtendaal te vinden met de driepunter. De bezoekers kunnen ook van afstand schieten. Quentin Snider en Coen Stolk laten daarin het nodige zien. Apollo zoekt en vindt het opnieuw in Uijtendaal die zijn progressie laat zien. Toch weet Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wat uit te lopen, voornamelijk door een aantal goeie verdedigende stops van center Austin Lawton. Zelf vinden ze in Keyshawn Woods de aanvalstreffers waardoor ze richting de zes punten gaan uitlopen. Apollo komt moeizaam tot scoren, en weet vooral met vrije worpen wat terug te doen. Een lay-up van Willem Brandwijk zorgt voor een 13-19 stand na het eerste kwart.

Rotterdam gaat gelijk door met een jumper van Woods. Het verschil is dan opgelopen naar 10 punten in het voordeel van coach Toon van Helfteren. Toch laat Apollo het daar niet bij zitten, maar heeft het voorlopig onder de basket lastig met Lawton daar midden in. Een and-1 van Ibrahim Drame breekt de ban als ook zijn vrije worp erin gaat. Ook Berend Weijs krijgt meer vertrouwen onder het bord als hij het duel met Lawton aan gaat: 24-29. Als Feyenoord dan even niet scoort is het Dexter Hope die met een driepunter en een drive naar de basket het verschil kleiner maakt. Vrije worpen van Feyenoord zorgen voor 29-33 bij rust.

 

Apollo brand los in het derde kwart

Feyenoord opent na rust gelijk via Snider, maar Apollo gaat door met waar zij eind tweede kwart mee waren begonnen: sterk meescoren. Ze weten elkaar beter onder de basket te vinden. Weijs, Hope en Markusse zorgen voor een voorsprong voor de thuisploeg: 38-37. Als de ballen bij Feyenoord niet vallen is het Uijtendaal die de voorsprong vergroot met een driepunter. Toch laten de bezoekers het daar niet bij zitten. Via een doordunk van Brandwijk is het gelijk daarna Woods die met een driepunter Rotterdam op voorsprong zet: 43-46. Apollo gaat door, en dat willen ze weten deze wedstrijd. Ze weten elkaar na de afgelopen wedstrijden beter te vinden, zoals een backdoor pass op Weijs die met een dunk afrondt. Bij Rotterdam vallen de ballen ook nog niet, en is het aan de andere kant Hope die Apollo weer op voorsprong schiet. Ook Keyshawn Bottelier doet mee met het scorende werk. Een driepunter van hem zorgt voor 51-47. Feyenoord krijgt nieuwe kansen, en vinden oud-Apollo speler Mack Bruining die met zijn eerste driepunter Feyenoord dichterbij zet. Toch gaat de thuisploeg het laatste kwart in met een voorsprong dankzij Weijs: 54-50.

In het laatste kwart is het opnieuw Bottelier die twee keer met sterke drives wat namens Apollo doet. De verdediging van Feyenoord begint daarna haar werking te krijgen. Ook de schoten willen weer vallen zoals bij Bruining en Woods. Rotterdam loopt uit dankzij het verdedigende werk en ook middels sterke aanvallen. Een strijdbaar Apollo moet daar wel plaats voor maken, wetende dat er perspectief in het verschiet licht met de komst van afwezige / dan wel geblesseerde spelers. Feyenoord gaat de wedstrijd met 61-70 winnen, en Apollo zal komend weekend weer spelen in en tegen Den Bosch.