Waar alles de laatste wedstrijd tegen Aris goed verliep, ging dat nu geheel anders in Leeuwarden. De teruggekeerde Andy Mazurczak en Arunas Mikalauskas zorgden met nieuwe energie voor veel moeilijkheden voor Apollo. De punten bleven met 86-78 in Leeuwarden.

 

Al snel een grote achterstand

Meteen vanaf de eerste minuut is het Samuel Idowu die twee keer open onder de basket mag aanleggen. Apollo heeft in het begin moeite met de aanval en komt daardoor niet terug in de wedstrijd. Aris gaat verder met vrije worpen van de teruggekomen Mikalauskas en een jumper van de eveneens teruggekeerde Mazurczak: 10-0. Gelijk daarna komt na vier minuten spelen de eerste score van Apollo namens Dexter Hope. Het is Apollo dat gelijk verder gaat in de aanval via driepunters van Mladen Vitkovic, Xavier Cannefax en Berend Weijs: 14-13. Meteen daarna staat de verdediging weer wijd open waardoor na één pass Reinder Brandsma makkelijk kan afronden, alsmede Cedric Dedecker. In het eerste kwart neemt Aris met 20-15 de voorsprong.

Aris opent eveneens via Dedecker en neemt een voorsprong van zeven punten. Opnieuw is het namens Apollo Cannefax die voor het verweer zorgt met een driepunter, waarna ook Jesse Markusse hetzelfde doet en het verschil weer op drie punten zet. Gelijk daarna maakt Dedecker opnieuw een score, een driepunter dit keer, maar Apollo komt terug. Cannefax vindt de insnijdende Keyshawn Bottelier die sterk afrondt en via Vitkovic is het verschil weer minimaal: 29-28.

Opnieuw laat op dat moment de verdediging weer veel ruimte toe waardoor de voorsprong niet gerealiseerd kan worden. De dunks van Idowu zetten Aris weer op een marge, maar Apollo weet aanvallend via Kenyuoe Ondaan en Bottelier weer terug te komen. Lucas Faijdherbe zorgt met een driepunter voor een voorsprong voor Apollo: 33-35. Deze is wel van korte duur aangezien Mazurczak en Koopmans middels driepunters Aris weer op 39-35 zetten. Het laatste antwoord voor rust is van Cannefax: 39-37. De wedstrijd is hiermee nog totaal niet beslist.

 

Verdedigende problemen na rust

Aris opent opnieuw sterk de wedstrijd, in het bijzonder het duo Mikalauskas en Mazurczak. Ook weet Aris na één pass Idowu opnieuw twee keer te bereiken en opnieuw betekent dat twee dunks. Het verschil loopt op naar de 10 punten, helemaal als Mikalauskas op twee keer dezelfde wijze de driepunter erin weet te gooien: 55-41. Cannefax gaat dan naar de kant en zien we pas laat in de wedstrijd terug. Veel helpt het Apollo ook niet terug te komen in de wedstrijd, pas als bij Aris het trio Mazurczak, Iduwo en Mikalauskas naar de bank gaan. Via een verschil van 14 punten komt Apollo nog terug tot 62-54 dankzij een aantal driepunters van onder meer Siem Uijtendaal en Kenyuoe Ondaan. Vitkovic moet dan wel een onsportieve fout incasseren waardoor vrije worpen Aris op een voorsprong van 64-54 zetten.

In het vierde kwart gaat het verdedigend helemaal mis. Herhaaldelijk gaan Mikalauskas (24 punten) en Mazurczak (22 punten) naar de basket, en iedereen gaat opzij voor de lay-ups. Dat gebeurde veel gisteravond. De voorsprong van Aris wordt 17 punten met nog twee minuten te gaan: 83-66. Inmiddels heeft Vitkovic zijn tweede onsportieve fout gekregen en is het einde wedstrijd voor hem. Cannefax komt een paar minuten voor tijd terug in het veld, en meteen zien we een grote opmars van hem terug, met uiteindelijk opnieuw 24 punten van hem. Bal na bal gaat erin voor Apollo en het verschil wordt kleiner en kleiner, maar het is al te laat. De schade wordt beperkt tot 86-78 voor Aris. Apollo vocht zich terug, maar het was niet voldoende. Volgende week zaterdag om 20:00 uur komt Donar Groningen op bezoek in de Apollohal.