Op Apollo staat dit seizoen geen maat. Mindere wedstrijden worden afgewisseld met goed spel, zoals zaterdagmiddag tegen Donar. Tot twee minuten voor tijd had Apollo uitzicht op een winstpartij. Zo ver lieten de Groningers het echter niet komen: 73-85.

 

Beide teams gaan gelijk op in de eerste helft. Apollo vindt rond de driepuntslijn meerdere keren Aron Royé, die in Den Helder 0 uit 8 schoot. Zijn eerste vier driepunters treffen deze wedstrijd gelijk doel. Bij Donar loopt het allemaal wat stroef. Hier en daar worden turnovers geforceerd, lange aanvallen die niet afgerond worden, maar is het wel Rienk Mast die onder de ring meerdere keren weet te scoren. Apollo, spelend zonder Berend Weijs (voor werk in Amerika), speelt ook lange aanvallen, maar weet in de eerste tien minuten mee te komen met de Groningers. Waar in eerste instantie werd gedacht aan groot verschil in kracht en klasse, blijft dat de deze wedstrijd lang uit. Onder meer Matthew van Tongeren zet met een driepunter Apollo op een voorsprong, maar lang zal dat niet duren. Aan de andere kant is het Teddy Gipson die met zijn driepunter Donar op een 23-25 voorsprong zet.

 

Apollo heeft geen brede bank, maar zeer opvallend is dat Dexter Hope maar drie minuten speeltijd krijgt in deze wedstrijd. Hope is toch altijd wel goed voor een aantal driepunters, gezien zijn 44% driepunters dit seizoen. Dan moet het van Mack Bruining komen, en zijn driepunters zetten Apollo weer dichter bij Donar. De bezoekers hebben in Shane Hammink en Lance Jeter genoeg om voorlopig afstand te houden, maar Apollo komt met Keyshawn Bottelier die een and-1 verzilvert. Hij brengt daarmee de stand bij rust op 43-43.

 

Na rust opent Donar opnieuw sterk. Sean Cunningham en Drago Pasalic openen namens de bezoekers, die langzaam weg lijken te lopen. Apollo doet zelf nog wat terug. Van Tongeren is goed voor een 53-56 comeback. Echter, als Apollo weer de bal in bezit neemt en een fout meekrijgt, begaat de coaching staf van Apollo een technische fout waardoor Donar weer ruimte krijgt om weg te lopen. Cruciaal, want een vrije worp van Gipson wordt gevolgd door een treffer van Mast. Apollo geeft ondanks dat niet op. Ze vinden Malevy Leons die meerdere rebounds pakt en zelf ook sterk onder de basket weet af te ronden. Mack Bruining is daarna goed voor een driepunter die zorgt voor 64-66, nog wel voor Donar.

 

Donar is zuinig met het balbezit, en schiet via Gipson een tegenaanval binnen. Donar weer vijf punten los, maar Apollo is weer in de achtervolging. Opnieuw is het Leons die voor een verschil van één punt zorgt. In de laatste drie minuten voert Donar de verdedigende druk op en weet dankzij Gipson en Cunningham de wedstrijd veilig te stellen. Bij 73-85 eindigt de wedstrijd, waardoor Donar nog altijd derde blijft in deze competitie en Apollo nog altijd zoekende is naar de eerst punten van 2019.