Apollo Amsterdam heeft zaterdag goede zaken gedaan. In de eerste helft werd Aris al op een grote afstand gezet: 54-24. Na de pauze was de strijd gelijkwaardiger, maar de wedstrijd was al beslist. Door de 88-59 zege klimt Apollo over Aris heen.

 

Afgelopen seizoen vond rond deze tijd ook een cruciaal duel plaats in de Apollohal tegen Aris om deelname aan de play-offs. Toen was Aris de bovenliggende partij in alle opzichten. Om dat te voorkomen zal Apollo Darian Anderson op de proef moeten stellen, aangezien hij de laatste zes wedstrijden in de dubbele cijfers eindigt. Het is diezelfde Anderson die opent met een jumper namens de bezoekers, die op dat moment nog niet weten wat hen te wachten staat. Apollo opent op haar beurt met een serie driepunters. Aron Royé, Matthew van Tongeren en Dimeo van der Horst zijn allen trefzeker in de opening, waardoor het verschil snel naar 10 punten groeit in het voordeel van Apollo. Aris valt volledig stil, waar Apollo van weet te profiteren. Mack Bruining bedient twee keer Jesse Markusse die in tweede instantie een snoei harde dunk weet af te ronden. Van Tongeren zet met een driepunter het verschil op al 16 punten: 25-9. Bij Aris is het enkel Nick Masterson die de schade in het eerste kwart nog kan beperken met een driepunter. Apollo staat dan al met 25-12 voor. Als opnieuw Masterson in stelling wordt gebracht bij Aris lijkt het verschil nog niet heel groot te zijn. Op dat moment gaat alles volledig mis bij de bezoekers, zowel aanvallend als verdedigend. Aris krijgt Griffin Kinney niet bij de ring, en ook Anderson weet zich geen raad met Bruining tegenover zich. Apollo weet opnieuw de driepunter te vinden. Dexter Hope begint, waarna Royé volgt, Markusse ook raak schiet, Weijs ook mee doet en Van der Horst voor de 10e driepunter voor rust zorgt. Het verschil is dan al opgelopen naar 44-18, en dat wordt alsmaar groter. Van Tongeren en Lenno Witteveen tillen het gat al richting 30 punten, wat het ook zal zijn bij rust: 54-24.

 

Het spel wordt na rust niet anders, hoewel Aris meerdere keren gebruik weet te maken van Kinney en Craig Osaikhwuwuomwan. De verdediging die Apollo neerzet wordt niet zwakker, en ook in de aanval blijft het de bovenliggende partij. David Michaels scoort nog vanuit de fastbreak situatie, maar ook bij hem bleven de punten vrijwel uit. Masterson weet nog met sterk schutterswerk de bezoekers nog wat te geven, maar Apollo blijft ook na het derde kwart de beste: 70-41. Alles is dan allang een formaliteit, en dan is het aan Malevy Leons om het scorende werk te vervullen voor de thuisploeg. Aris kruipt nog ietsjes dichterbij dankzij Kumelis, maar Apollo is heer en meester in eigen huis. Een prachtige alley-oop dunk van Leons bepaalde de eindstand in een 88-59 overwinning voor Apollo, die kwam, zag en overwon in eigen huis.