Een goed begin was er in het eerste kwart tegen Aris, maar daarmee is alles wel gezegd. In de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Basketball Cup ging in de resterende minuten bijna alles mis in de aanval en verdediging tot 86-57.

 

Aris begint meteen met een and-1 van Craig Osaikhwuwuomwan, maar daarna is Apollo even aan zet. Driepunters van Xavier Cannefax en Lucas Faijdherbe zorgen voor de voorsprong voor Apollo. Deze wordt ietsjes groter dankzij Siem Uijtendaal, maar daarna gaat van alles mis. In de verdediging wordt Arunas Mikalauskas vrij gelaten en dat betekent vier driepunters namens hem. Ook in de aanval wil het Apollo niet meer lukken te scoren, en verdedigend laten ze veel schoten toe. Een groot aantal driepunters zet de stand bij rust op 36-31 voor Aris.

 

Na rust gaat het ook mis. Apollo gaat amper inside, en zoekt het enkel vanaf de driepuntslijn waar geen bal erin wil vallen. Aris maakt gebruik van de ruimte die ze krijgen, en daarin is het onder meer Sjoerd Koopmans en Andy Mazurczak die het verschil groter en groter maken. Apollo krijgt er in de aanval geen bal in, en laat in de verdediging de hele wedstrijd van alles volledig open. Enkel Xavier Cannefax komt sterk in de wedstrijd, maar daarmee is alles gezegd. Een zeer zware wedstrijd in Leeuwarden eindigt bij 86-57 en daarmee zal Apollo de zware taak te wachten staan om over 2 weken met meer dan 30 punten verschil te moeten winnen.