Apollo Amsterdam leek na rust aan het langste eind te trekken, maar opeens vielen de Amsterdammers stil en liepen de Suns weer uit. Toch werd het nog verlenging. In de noodzakelijk geworden extra tijd ging de zege naar Den Helder: 85-91.

 

Apollo start de wedstrijd sterk, waarbij de club opnieuw succes kende vanuit veel driepunters. Met name Mack Bruining en Matthew van Tongeren zijn trefzeker waardoor Apollo al snel naar 19-9 uitloopt. De Suns herpakken zich sterk met een driepunter van Boyd van der Vuurst, en ook in de verdediging weten ze het Apollo lastig te maken. In de aanval krijgt Apollo meer moeite de bal inside te verzilveren en dat doet wel Steve Harris namens de bezoekers: 19-14 na het eerste kwart. Apollo blijft in het tweede kwart op voorsprong, mede omdat Van Tongeren vaak genoeg inside sterk naar de basket gaat. Dat levert hem geregeld vrije worpen op en zo pakt Apollo een voorsprong van zes punten. De Suns beschikken over een verdediging die het de thuisploeg vaak weer lastig maakt, en maakt gebruik van de kracht die Harris inside heeft. Dankzij Dimeo van der Horst leidt Apollo nog altijd bij rust: 40-37.

 

Na rust tappen de Suns uit een ander vaatje, en wel via Boy van Vliet. In de eerste helft zou zijn schot nog niet vallen, dat veranderde in de tweede helft aanzienlijk. Via zijn drives naar de basket en een driepunter van Van der Vuurst is het verschil nog maar één punt. Bij Apollo valt op dat moment het schot weer, wat hen weer verder doen uitlopen. Twee keer een driepunter van Bruining en een harde dunk van Berend Weijs brengen het verschil naar 10 punten, maar niet voor lang. De Heldernaren vinden opnieuw Van Vliet, die samen met Thibault VanderHaegen de bezoekers terugbrengen tot 65-63. De Suns gaan verder. Opnieuw een driepunter van Van Vliet zorgt voor een voorsprong, waarna Harris deze vergroot tot zeven punten. Er is dan niet lang meer te gaan, maar opnieuw valt bij Apollo het schot. Dexter Hope zorgt met een driepunter van een kleiner verschil. Even later is het Mack Bruining die met zijn vierde driepunter Apollo op een 78-75 voorsprong zet met nog 40 seconden te gaan. Lang kan Apollo niet van de voorsprong genieten. Vanuit de hoek is het Lavone Holland die met zijn driepunter de stand gelijk zet en een verlenging bezorgt: 78-78.

 

In die verlenging opent Weijs met een dunk, maar Den Helder vindt opnieuw Van Vliet. Niet één, twee, maar drie keer een and-1 zorgen voor een beslissende voorsprong voor de Suns die niet meer in gevaar komen. Den Helder wint haar tweede wedstrijd met 85-91 en 36 punten voor Van Vliet die ook deze wedstrijd weer een grote aandeel had in de wedstrijd.