In Den Bosch begon Apollo goed aan de wedstrijd. Zonder de geblesseerde Mladen Vitkovic en Matthew van Tongeren ging het eerste kwart gelijk op. Ook Xavier Cannefax kwam nog niet in actie, maar was wel aanwezig in Den Bosch. De overige kwarten denderde Den Bosch over Apollo heen, uiteindelijk tot 113-67.

 

Solide begin, met veel turnovers tot gevolg

Apollo begint aanvallend sterk aan de wedstrijd met de openingsscore (een driepunter) van Lucas Faijdherbe. Als Den Bosch even niet scoort zijn daar opnieuw driepunters; dit keer van Siem Uijtendaal en Dexter Hope. Den Bosch begint dan aanvallend ook warm te draaien met de and-1 van Henry Caruso en inside Thomas van der Mars. Toch blijft Apollo voorlopig aan de leiding dankzij een sterk aanvallende Uijtendaal die al op 8 punten komt. Op dat moment is het Stefan Wessels die aanvallend en verdedigend Den Bosch weer terugbrengt in de wedstrijd. De nieuw gekomen Boy van Vliet sluit het eerste kwart af met een driepunter: 21-18 na het eerste kwart.

Waar Apollo de eerste 10 minuten goed speelde, gaat het in het tweede kwart mis in het balbezit. Tot 24-20 gaat het nog gelijk op, maar de turnovers stapelen zich in hoog tempo op waardoor Den Bosch weet uit te lopen. Al gauw is het verschil meer dan 20 punten. Voornamelijk weten Caruso, Van der Mars, maar ook Elijah Wilson de trekker van binnen buiten over te halen. Apollo komt moeilijk tot scoren, al is het wel Uijtendaal dat weer een sterke wedstrijd speelt en voor rust op 13 punten komt. Den Bosch loopt dankzij het scorende werk uit tot 55-29 bij rust.

Boy van Vliet maakt zijn debuut namens Heroes Den Bosch. Foto gemaakt door Robert Verboon.

 

Verschil loopt op, met uiteindelijk aan sterk aanvallend laatste kwart

In de eerste minuten na rust houdt Apollo Den Bosch een tijdje van scoren af. Lang zal dat uiteindelijk niet duren. Den Bosch borduurt voort op de open ruimte vanaf de driepuntslijn en middels snelle passjes. Hierin laat Siyani Chambers zijn kwaliteiten zien middels diverse driepunters en assists. Apollo scoort zelf nog een aantal keren via dunks van Kenyuoe Ondaan en Berend Weijs, maar kan niet voorkomen dat het verschil groter wordt. In het laatste kwart opent Apollo wel sterk via een driepunter van Ibrahima Drame en twee drives van Noam Hasson. Als Den Bosch even ruimte vindt om te scoren dan gaan ze er ook snel vandoor. Ondanks dat Apollo in het laatste kwart goed meescoort, kunnen ze niet voorkomen dat Den Bosch hetzelfde doet. Vanaf de driepuntslijn wordt met scherp geschoten door de thuisploeg en dat laten Caruso, Seger Bonifant en Norbert Thelissen zien met een 113-67 eindstand. Den Bosch blijft hierdoor gedeeld koploper van de competitie, en voor Apollo te hopen dat ze de volgende wedstrijd tegen Aris Leeuwarden kunnen beschikken over Cannefax en de andere geblesseerde spelers.