Vrijwel in het begin van de wedstrijd was de toon al gezet. Apollo kwam moeilijk tot scoren en zag hoe Den Helder van binnen en van buiten voor de nodige puntenproductie zorgde. In de tweede helft kwam Apollo aanvallend beter door in de wedstrijd, maar het verschil was in de eerste helft al heel groot. Uiteindelijk werd het 93-77 voor de thuisploeg.

 

Groot verschil gemaakt in de eerste helft

Gelijk bij tip-off is het Thibault Vanderhaegen die twee punten dunkt namens de thuisploeg, en gaat vervolgens gelijk door met een driepunter. De Suns gaan door als de ballen van buiten blijven vallen. Golan Michaeli is twee keer trefzeker met een driepunter waardoor het al 20-6 staat voor de thuisploeg. Apollo zet daar enkel tegenover een driepunter van Berend Weijs en een floater van Siem Uijtendaal, maar het gat is al geslagen na het eerste kwart. Opnieuw dunkt Vanderhaegen: 26-9 na het eerste kwart. Na de driepunter van Dexter Hope slaat Den Helder opnieuw haar slag. Van binnen en buiten vinden ze de open mannen, en zorgt voornamelijk Yarick Brussen voor meerdere inleggers en dunks. Josh Williams zet met een driepunter het verschil op ruim 27 punten: 45-18. De laatste minuten voor rust zijn voor Apollo waar Jesse Markusse twee keer van binnen trefzeker is, en Berend Weijs met een inlegger zorgt voor een 47-27 stand bij rust.

 

Apollo trefzekerder na rust

Na rust is het Apollo dat aanvallend beter in de wedstrijd komt, in het bijzonder Siem Uijtendaal. Na rust zorgt hij met zijn bekende stepback jumper voor de eerste punten. Den Helder blijft zelf ook scoren, voornamelijk dankzij Brussen en Boyd van der Vuurst-de Vries. Het verschil wordt gaandeweg het derde kwart kleiner als Lucas Faijdherbe de driepunter erin gooit, waarna Uijtendaal volgt met opnieuw een driepunter: 54-42. Apollo gaat dan verdedigend opnieuw de fout in door Brussen en Michael Miller vrij spel naar de basket te geven. Het verschil loopt weer op in de 20 punten, waarvan er na het derde kwart 18 over zijn.

Eén van de vier driepunters van Golan Michaeli. Foto is van Patrick Vischschraper.

 

Den Helder gaat door in het vierde kwart en loopt naar een verschil van 25 punten. Apollo weet vervolgens aanvallend weer een sterke comeback te maken, al is er nog minder dan 5 minuten te gaan. Middels de inbreng van Weijs en de sterkspelende Uijtendaal (topscoorder met 17 punten) weet Apollo dichterbij te komen. Ook weten de jonge DTL’ers Onne de Moes en Tano Lobman voor de nodige steals en punten te zorgen deze wedstrijd. Alle twee komen ze met drive naar de basket door waardoor het verschil 10 punten is: 87-77, maar de wedstrijd is al gespeeld. Josh Williams en Michaeli zorgen met een and-1 en een driepunter voor de 93-77 eindstand. Apollo zal komende donderdag avond hun tweede thuiswedstrijd spelen, dan komt New Heroes Den Bosch op bezoek.