Oud-international Henk Norel maakte namens Heroes Den Bosch zijn debuut in de DBL. Apollo begon gelijkmatig aan de wedstrijd, maar moest toezien hoe Den Bosch vooral vanaf de driepuntslijn het verschil maakte tot 67-90.

 

Den Bosch vlak voor rust naar een grotere voorsprong

Beide teams starten aanvallend vrij onzeker. Apollo slaat in de eerste drie minuten als eerste toe met een lay-up van Mladen Vitkovic en een driepunter van Dexter Hope. Heroes komt dan beter in de wedstrijd, voornamelijk dankzij Elijah Wlson met diverse driepunters en vrije worpen. De bezoekers nemen daarin het voortouw. Ook Henk Norel zijn debuut maakt in de DBL met een sky-hook en twee vrije worpen. In de laatste 2 seconden wordt Cannefax naar de zijlijn gedreven waardoor het balbezit voor Den Bosch is. De klok staat al op 0 seconden, maar Den Bosch krijgt nog de bal. Onduidelijk is hoeveel seconden er nog te spelen is. Zonder tijdsbesef of seconden schiet Seger Bonifant de driepunter die erin gaat. Deze wordt geteld waardoor het 13-24 staat.

Apollo begint het tweede kwart sterk met een and-1 van Matthew van Tongeren en de drive van Xavier Cannefax. Het verschil is even vijf punten, maar Den Bosch loopt voornamelijk vanaf de vrije worp lijn verder uit naar een grotere voorsprong. Apollo brengt er niet veel dan Cannefax er tegenover, waarna Thomas van der Mars de ruststand op 29-45 bepaalt.

 

Driepunters met bosjes voor Den Bosch

Na rust gaat Heroes er vanaf de driepuntslijn er vandoor. Wilson is meerdere malen trefzeker, en ook Elijah Clarance vergroot de voorsprong vanaf deze positie. Apollo vindt geen andere spelers dan alleen Cannefax. Den Bosch zet met haar collectief het verschil op 49-74 na het derde kwart als ook Henry Caruso trefzeker is. Groter wordt het verschil niet in het laatste kwart.

Beide teams gaan om en om met de aanvallen om. Heroes heeft met Norel en Van der Mars een sterk center duo in huis die gaandeweg de wedstrijd het verschil maken. Apollo komt nog met een sterk spelende Onne de Moes iets van de grote achterstand terug, maar verder dan 67-90 komt het niet waardoor Den Bosch de derde plek in de DBL verstevigt.