Een nieuw thuisduel staat Apollo Amsterdam te wachten. Op donderdagavond om 20:00 uur zal tegenstander Aris Leeuwarden worden verwacht in de Apollohal.

 

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

De laatste drie wedstrijden betroffen twee keer een duel tegen Heroes Den Bosch. In beide gevallen was het een lastig avondje voor Apollo. Gezegd moet worden dat er nog altijd geblesseerden en afwezige spelers waren. Echter, dat gold ook voor het andere duel tegen Feyenoord Basketball. Tegen de formatie uit Rotterdam, die overigens de eerste wedstrijden zeer sterk presteert, had Apollo de gehele wedstrijd kans op een overwinning. In de Apollohal kregen de bezoekers de desbetreffende zaterdagavond een mooie spannende wedstrijd te zien tussen de hoofdstad en de havenstad. Pas in de laatste minuut was Rotterdam in veilige haven, maar het geeft aan dat Apollo bereid is tegenstand te bieden. Zeker als zij weer de beschikking over alle spelers hebben. Het zal gaan om een strijd tegen twee teams die nog zoekende zijn naar stabiliteit en volledigheid.

 

Griffin Kinney was vorig seizoen bij Aris één van de sterke spelers.

 

Aris moet ook nog zoeken naar haar vorm

Ook Aris heeft last van diverse blessure gevallen. De ploeg van de Belgische coach Ferried Naciri moest het sinds begin dit seizoen doen zonder de Pools Amerikaanse point guard Andy Marzurczak. Op de guard positie wordt daardoor veel gevraagd van de Belgische guard Cedric Dedecker. Recentelijk kwamen daar meerdere blessures bij. De Litouwse Arunas Mikalauskas en oud-Amsterdammer Craig Osaikhwuwuomwan zaten de afgelopen wedstrijden aan de kant. Aris heeft daardoor vooral in Samuel Iduwo een veelzijdig scorende speler, maar zijn inbreng kon niet voorkomen dat Aris recentelijk tegen Zwolle en Rotterdam met ruime cijfers naar huis werd gestuurd.

 

Zoals gezegd; beide teams kampen met diverse blessures waardoor het nog zoekende is naar de juiste vorm. Beiden willen die ban doorbreken. Zal het Apollo zijn, dat misschien de beschikking over meerdere spelers zal hebben? Of is het Aris, dat wellicht één van de geblesseerden weer kan inzetten? Donderdagavond om 20:00 uur zal het ongetwijfeld harde duel plaatsvinden!