Tijd voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Donderdagavond om 19:30 uur zal in de Apollohal Heroes Den Bosch de volgende tegenstander zijn voor Apollo.

 

Wedstrijd vier in aantocht

Tot dusver heeft Apollo doorgaans een flow van één helft te pakken gehad. In Groningen viel het in de eerste helft goed aan, tegen Den Helder werd in de tweede helft 50 punten gemaakt en in de eerste wedstrijd tegen Weert stond Apollo bij rust op voorsprong. Dat de aanval gedurende de wedstrijd nog niet helemaal geolied te werk gaat, zit hem voornamelijk in het ontbreken van een aanvalsleider. Nog altijd is het wachten op het debuut van de ervaren Xavier Cannefax in verband met zijn werkvergunning.

Wat daarbij ook een domper is, zijn de blessures van forwards Matthew van Tongeren en Mladen Vitkovic. Wat in de vorige wedstrijden te zien was, is dat in de verdediging veel van de guards en forwards van de tegenstanders naar de basket konden driven. Laat dat nou net iets zijn wat beide forwards goed af kunnen stoppen. Tot die tijd is het vooral de jonge jongens de kans geven, waarbij Siem Uijtendaal deze tot nu toe goed benut. Met meerdere dribbels naar de basket en stepback schoten laat hij zich zien bij de hoofdstedelingen.

 

Al twee keer winst voor Den Bosch

We kennen Den Bosch als een ploeg die meerdere successen achter hun naam hebben staan. De laatste prijs is de beker van 2016. Om weer voor een prijs in aanmerking te komen, is de selectie voor een groot deel veranderd. Coach Ivica Skelin moest plaats maken voor de Belgische Jean-Marc Jaumin. Met Jaumin kwam international Thomas van der Mars met daarbij de Zweedse Elijah Clarance en vijf Amerkaanse spelers: Seger Bonifant, Siyani Chambers, Henry Caruso, Elijah Wilson en Nathan Krill. Voornamelijk Wilson is in de eerste drie wedstrijd sterk op dreef met gemiddeld 21 punten per wedstrijd.

Met deze nieuwe spelers zijn Stefan Wessels, Jessey Voorn, Stan van den Elzen en Norbert Thelissen gebleven. Om de kracht van deze samenstelling te meten onderging Den Bosch afgelopen weekend een eerste test tegen Donar (dat dinsdag overigens een nederlaag tegen Feyenoord moest incasseren). Een 91-75 laat zien dat Den Bosch nog groeiende en zoekende is naar hun vorm.

 

In hoeverre is Apollo op dit moment op elkaar ingespeeld, en heeft Den Bosch voldoende uit de wedstrijd van afgelopen weekend gehaald? Donderdagavond om 19:30 uur wacht het antwoord in de Apollohal.