Komende zaterdag staat Apollo opnieuw een thuisduel te wachten. Tegenstander is om 16:00 uur Landstede Zwolle.

Apollo met nieuwe kansen dankzij terugkeer Aron Royé

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn, maar afgelopen donderdag keerde point guard Aron Royé terug naar waar hij de afgelopen seizoenen verbleef. Met Royé valt er een deel van de bezetting van Apollo terug op haar plek. De point guard positie bleef lange tijd een onzekere positie voor de hoofdstedelingen. Met Royé erbij kan Apollo weer pogen tot het zetten van sterkere aanvallen. Royé zal weliswaar tegen Zwolle nog niet in actie komen, en daarbij zijn er nog meer problemen. Mack Bruining zal eveneens niet in actie komen, wellicht niet mer voor dit hele seizoen. De 20-jarige spelverdeler ging door zijn enkel waardoor zijn inbreng voor dit seizoen er onzeker uitziet.

Zwolle begint het nieuwe jaar goed

Lange tijd heeft Zwolle moeten wachten op een complete selectie. Mike Schilder maakte afgelopen zondag zijn eerste minuten namens zijn team, die gelijk wist te winnen van toenmalige koploper ZZ Leiden. Lang stonden de Zwollenaren er goed voor, totdat het vierde kwart met een stand van 60-49 met vijf minuten spelen voldoende was. Toch draait Zwolle een wisselvallig seizoen. Er werd al meerdere keren verloren van de teams binnen de top vier, maar daarbuiten wisten Rotterdam en Den Helder te winnen van de ploeg van coach Herman van den Belt. Een sterke start in 2018 was dan ook zeer verwelkomend.

Voor beide ploegen vallen verbeteringen te halen. Zal Zwolle het sterke spel van afgelopen wedstrijd doorzetten, of zal er bij Apollo iets mentaals bloeien nu haar floorleader terug is in haar gelederen? Morgen om 16:00 kunt u getuigen zijn van de tip-off!