Na de fantastische overwinning in the Battle of the Cities kan Apollo vanavond om 20:30 uur in de Apollohal een tweede overwinning oprij pakken tegen Basketball Academie Limburg. De punten zijn hard nodig wil Apollo verzekerd zijn van een plek in de play-offs.

BAL nog geen overwinning behaald in 2018

Weert is dit seizoen een team wat nog niet te voorspellen is. Vaak is het dit seizoen zo dat ze van een enorme achterstand terugkomen in de wedstrijd, maar het dan net niet voldoende is. Weert won dit seizoen drie keer, en de laatste keer dat dat gebeurde was in de Apollohal na drie verlengingen. Daarbij komt een extra aderlating voor de Limburgse formatie. Vanwege een knieblessure is Nino Gorissen voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. De snelle guard staat in de top 3 steals per wedstrijd. Veel op zijn positie zal vervangen moeten worden door Roel van Overbeek. Drie keer was Weert dicht bij een overwinning tegen Den Helder, maar alle drie de keren ging het net verloren. Toch is er wel goed nieuws te melden. Jules Schild moest het hele seizoen geblesseerd toekijken. Afgelopen weekend kwam de 20-jarige schutter tot twee driepunters. Ook Irfan Ramovic kan sinds drie wedstrijden weer spelen. Wellicht kan Weert daar de rest van het seizoen nog wat uit halen.

Dubbeltje viel nu wel de goede kant op

Apollo was de laatste wedstrijden steeds dicht bij een overwinning. In het laatste kwart lukte het steeds net niet. Afgelopen zaterdag kwam daar verandering in. Een zeer gehavend Apollo tegen een zo goed als compleet Rotterdam bleef in de strijd voor de overwinning, en Akeel Eduardo bezorgde deze voor de hoofdstedelingen na een machtige driepunter in de laatste seconden. Onbekend is nog hoe het met de blessures van Dimeo van der Horst, Aron Royé, Rens van Ravensteijn en Mack Bruining is gesteld, al zien we in Malevy Leons een grote vooruitgang. De pas 18-jarige forward kwam ook tegen Rotterdam in korte tijd op vijf rebounds en liet ook zien dat hij zeker voor de nodige punten kan zorgen. Maar goed, de wedstrijd tegen Weert is weer een andere dan die tegen Rotterdam. Enige concentratie, scherpte en strijdlust is uiteraard nodig om ook komende donderdag de punten in de Apollohal te houden. Drie keer speelden beide teams tegen elkaar. In Weert won Apollo twee keer met 25 punten verschil, in de Apollohal werd het na drie verlengingen 109-114 voor de bezoekers. Is Weert in staat het Apollo opnieuw zo lastig te maken? Of zal de wedstrijd hetzelfde kenmerk hebben als de twee uitwedstrijden. Vanavond om 20:30 uur zal het cruciaal worden in de Apollohal!

 

Koop hier je kaarten!