Twee weken geleden behaalde Apollo haar eerste overwinning in seizoen 2019-2020. De tegenstander betrof toen Aris Leeuwarden. Nu, twee weken later, zal Apollo naar het noorden van Nederland afreizen om Leeuwarden opnieuw te treffen, en wel om 20:00 uur in sporthal Kalverdijkje.

 

Apollo op de goede weg

Waar het de eerste wedstrijden van het seizoen aan ontbrak was leiderschap. Leiderschap in het hebben van een steady spelverdeler en een geroutineerde veteraan. Beide spelers kwamen twee weken geleden in actie. Hetzij middels het hebben van een werkvergunning (Xavier Cannefax) of middels het herstel van een blessure (Mladen Vitkovic). Met deze twee spelers erbij heeft Apollo nog wat meer in te brengen en stevende af op een eerste overwinning tegen Aris.

Afgelopen weekend was er bijna een stunt in de maak toen de Zwolse landskampioen Landstede Hammers het in de Apollohal zwaar kreeg. Apollo kwam meerdere keren sterk terug in de wedstrijd. Niet alleen door de geroutineerde spelers, maar zeker ook dankzij jonge potentiële spelers. In het vierde kwart zorgden onder meer Siem Uijtendaal, Ibrahima Drame en Kenyuoe Ondaan voor een sterke comeback. Kortom, Apollo is bezig aan een goede opmars. Vanavond kan Apollo de sterke lijn doorzetten, maar zal het opnieuw alles moeten geven tegen Aris Leeuwarden.

Mladen Vitkovic hier in de verdediging tegenover Mike Schilder van Zwolle. Foto gemaakt door Cameranu.nl

 

Aris nog steeds zoekende naar haar vorm

Aris moest begin dit seizoen ook zoeken naar haar juiste vorm en speelwijze. De Pools Amerikaanse point guard Andrzej ‘Andy’ Mazurczak is begin dit seizoen geblesseerd geraakt, maar was de laatste wedstrijden wel bezig geweest met de warming-up en inschieten. Dat niet alleen, ook Craig Osaikhwuwuomwan (welke naar verluid voorlopig nog niet in actie zal komen) en de Litouwse Arūnas Mikalauskas zijn al een tijdje geblesseerd. Last but not least; voor Tim Hoeve is dit seizoen al vroegtijdig klaar vanwege het scheuren van zijn voorste kruisband. Altijd vervelend om te zien hoe snel het seizoen voor een speler kan eindigen. Ook Aris heeft het nog niet naar een eerste officiële overwinning gebracht. Let wel; mochten Mazurczak en Mikalauskas vandaag al in actie komen, dan zullen we een heel ander Aris te zien krijgen dan de afgelopen wedstrijden.

 

Voor beide teams staan diverse belangen op het spel. Aris wil voor het eerste een officiële overwinning behalen, zeker voor eigen publiek. Aan de andere kant wil Apollo doorgaan met het sterke spel wat zij de laatste wedstrijden hebben laten zien. Vanavond weten we wie van de twee teams aan het langste eind heeft getrokken!