Een week geleden stonden beide teams nog tegenover elkaar in de Apollohal. In korte tijd zullen Apollo en Heroes elkaar zaterdagavond om 20:00 uur treffen in de Maaspoort in Den Bosch

 

Apollo wil stappen maken

De laatste keer tegen Den Bosch eindigde in een ruime zege voor de bezoekers. Tot halverwege het tweede kwart bleef Apollo nog in de buurt, maar daarna sprintte Den Bosch er vandoor. In tegenstelling tot Den Bosch kwam Apollo afgelopen weekend nog in actie tegen Feyenoord Basketball. Nog zonder de geblesseerde Mladen Vitkovic, Matthew van Tongeren, Kenyuoe Ondaan en de afwezigheid van Xavier Cannefax had Apollo zowaar kans op een overwinning tegen een compleet Rotterdam. Eind derde kwart werd nog een 54-50 voorsprong gerealiseerd, maar Rotterdam ging er via Keyshawn Woods en Jeroen van der List vandoor. Dat moet het team de nodige vertrouwen geven, zeker nu Cannefax afgelopen woensdag in Nederland is geland. De Amerikaanse point guard is nodig voor de hoofdstedelingen om de aanval in juiste banen te leiden. Mocht al het papierwerk van Cannefax rond zijn, dan zal hij morgenavond al zowaar in actie kunnen komen tegen Heroes Den Bosch.

 

Apollo gehad, nu op naar de volgende: opnieuw Apollo

Zoals gezegd, nog binnen 10 dagen kwamen beide teams tegenover elkaar in actie. Is er dan niets veranderd in Den Bosch? Dat zeker niet. Afgelopen weekend haalden zij Boy van Vliet in de selectie. De shooting guard werd vorig jaar nog de rookie of the year bij Den Helder Suns. Na het vertrek van Ids Rebergen (BC Oostende) is daarmee de weg vrijgemaakt om Van Vliet in te lijven. Hiermee zal Den Bosch een sterker front vormen op de guard positie.

 

Beide teams kunnen beschikken over nieuwe versterkingen. In hoeverre zal Van Vliet gelijk toeslaan, en in hoeverre zal Cannefax bij Apollo al de lijnen kunnen uitzetten? We zullen het morgenavond in de Maaspoort te zien krijgen!