Na de overtuigende winst van afgelopen dinsdag tegen Weert kan Apollo op jacht gaan naar een volgende overwinning. Zaterdagmiddag om 16:00 uur komt Den Helder Suns op bezoek in de Apollohal.

Suns groeit als collectief

In het begin was het wat zoeken voor de nieuwe Helderse formatie. Afgelopen december was de eerste overwinning aanstaande voor de nieuwkomers tegen Zwolle, waarna de volgende tegen Apollo was. Toch bleef het daar niet bij voor de ploeg uit de Marinestad. Even later werd Weert het derde slachtoffer van een Helderse overwinning. Een oorzaak voor de progressie die de debutanten maken is het feit dat Lavonte Dority zich beter in het spel mengt van de Heldenaren en het feit dat jeugd-international Boyd van der Vuurst-de Vries meer de basket durft aan te vallen. Dat voor wat betreft de guard-positie, hetzelfde geldt voor lange mannen als Quinterian McConico en Tom Koopman.

Beide teams troffen elkaar twee keer dit seizoen. In de eerste wedstrijd was Apollo heer en meester en won in de Apollohal met 85-67. Afgelopen maand was het driekwart spannend, maar van de ruimte die Den Helder van de bezoekers kreeg maakten McConico, Van der Vuurst-de Vries en Alex Laurent dusdanig gebruik om met 84-74 de zege binnen te halen. In beide wedstrijden was Aron Royé er nog niet bij. Afgelopen wedstrijden laat zien dat hij bij Apollo het spel onder controle houdt. Tegen Weert was hij weer topscoorder met 18 punten.

Nog een overwinning kan Apollo boven Aris zetten

Als we terugkijken hoe het seizoen tot nog toe verlopen is, valt 

er genoeg van te zeggen. In Rotterdam werd in de eerste wedstrijd sterk gespeeld, gevochten en een overwinning behaald. In Weert domineerde Apollo met 25 punten verschil en tegen Den Helder werd zoals gezegd met 85-67gewonnen. Een sterk begin met een sterk vervolg, zou je zeggen. Maar een sterk begin moest plaatsmaken voor een lastige periode waarin er veel nederlagen volgden en als dieptepunt dat ook Madanly Apollo verruilde voor Rotterdam. Totdat Apollo Royé terughaalde van Donar. In zijn debuut was er direct de overwinning tegen Aris waardoor de kans op een play-off plek weer groter werd. Tegen Den Bosch en Leiden zorgde Apollo voor driekwart goed verweer, maar gebrek aan rotatie is en blijft een probleem. Apollo won tegen Weert met 55-80 en liet zien dat als er goede aanvallen gecombineerd worden met een sterke verdediging, veel clubs in de DBL het lastig kunnen krijgen tegen Apollo. Zaterdagmiddag om 16:00 uur is de tip-off. Wees erbij, maar vergeet vooral niet om Apollo thundersticks te kopen bij de merchandise en Apollo naar de overwinning te klappen!

 

Koop hier je wedstrijdkaarten!