Apollo Amsterdam is naar de zesde plaats geklommen. De Amsterdammers kwamen door de 86-69 zege tegen Basketball Academie Limburg twee punten los van Aris Leeuwarden, al hebben de Friezen dan wel een wedstrijd minder gespeeld.

 

De wedstrijd start goed in het voordeel van Apollo. Vrije worpen van Berend Weijs en drives naar de basket van Aron Royé en Dimeo van der Horst zetten de stand al snel op 6-0 voor Apollo. Maar Basketball Academie Limburg laat zich niet zomaar overrompelen. Een driepunter plus even later een schot binnen de bucket van Sam van Dijk zetten de Limburgers op een lichte voorsprong. Apollo geeft gas bij middels Twee driepunters van Aron Royé, en dat is belangrijk voor hem. In de vorige wedstrijden miste de guard 18 driepunters. BAL komt vaak terug in het eerste kwart, komen zelfs weer gelijk te staan na de driepunter van Matthew van Tongeren. Toch is het Apollo dat het eerste kwart afsluit met 23-21 dankzij Max van Schaik.

 

Tweede kwart is meer Apollo Amsterdam versus Sam van Dijk. De guard van BAL weet zijn ploeg staande te houden dankzij zijn schoten, en al drie driepunters voor rust. Maar het schot van Apollo valt ook goed. Akeel Eduardo pijnigt zijn oude team met meerdere vrije worpen en driepunters. Hierdoor neemt de thuisploeg al snel een grotere voorsprong, al is het Yarick Brussen die in de buzzer inside weet te scoren en de stand op 43-31 zet. Ondanks het reboundoverwicht voor de Limburgers in de eerste helft heeft Apollo de verdediging goed op orde, getuige het aantal blocks wat Weijs en Van Schaik achter hun naam hebben staan.

 

In het volgende kwart maakt Apollo al snel korte metten met Weert. Van Schaik wordt in de hoek gevonden en schiet succesvol zijn driepunter erin. Even later zijn het Weijs en Van der Horst die het verschil op ruim 17 punten zetten: 52-35. De bezoekers krijgen nog even een opleving met twee driepunters van Van Dijk die daarmee op vijf uit vijf driepunters komt te staan. Maar het collectief van Apollo overheerst deze wedstrijd. Nogmaals Van Schaik, dit keer van binnen. De Amsterdammers komen op een voorsprong van meer dan 20 punten als ook Malevy Leons twee punten verzilvert. De voorsprong wordt in het derde kwart uitgebreid tot 71-51 voor Apollo.

 

Maar de ploeg van Radenko Varagic staat dit seizoen bekend om haar comebacks in het vierde kwart. Gelijk in het begin lijkt het weer te gebeuren. Roel van Overbeek zet met een aantal snelle drives naar de basket de toon. De jonge spelers van Apollo die op dat moment in het veld staan, scoren de eerste drie minuten niet. BAL scoort zelf ook niet snel, maar Jacco Fritz zet met een verwoestende dunk het verschil op nog maar 13 punten: 71-58. Maar in de resterende minuten laat Apollo zich niet meer van de wijs brengen. Middels een sterk spelende Van der Horst is Apollo bij 86-69 in veilige haven. De zesde plek is op dit moment een feit, maar er wachten nog belangrijke wedstrijden voor de hoofdstedelingen.