In het laatste duel tussen de twee ploegen bleef Apollo, dat zonder Dexter Hope en Jesse Markusse aantrad, drie kwarten lang in de wedstrijd tegen Den Bosch. New Heroes, waarbij Payton Henson alleen de warming-up meedeed, ging er toen in het laatste kwart vandoor wat de overwinning voor de Boschenaren opleverde.

Het is Den Bosch dat ook nu sterk begint aan de wedstrijd. Van dichtbij de ring is het Jonathon Williams die steeds weet door te dringen en te scoren. Apollo komt na drie treffers van Williams voor het eerst tot scoren via Max van Schaik, maar Den Bosch vindt weer Williams die al op 8 punten komt: 4-10. Pas bij de eerste dunk van Berend Weijs komt Apollo aanvallend wat beter in de wedstrijd. In de verdediging blockt Weijs meerdere schoten. Het weerhoudt Den Bosch niet te door te gaan, want gelijk wordt Vernon Taylor gevonden die twee keer de driepunter weet te lossen. Apollo zoekt naar hetzelfde wapen, ook twee keer via dezelfde speler. Aron Royé daagt zijn tegenstander uit om er vervolgens gelijk overheen te schieten. Twee driepunters van zijn kant, en dan staat het gelijk na het eerste kwart: 20-20.

Het tweede kwart opent Apollo opent de score via Dimeo van der Horst en pakt daarmee ook de voorsprong. Den Bosch moet iets doen, dat verwacht coach Ivica Skelin ook. Met succes, want een 0-8 run voor New Heroes is aanstaande dankzij inside Stefan Wessels en Nick Oudendag, waarna opnieuw Taylor weer aanlegt. Apollo moet iets terug doen om in de wedstrijd te blijven. Bij de driepuntslijn staat Van Schaik klaar om raak te schieten. Toch blijft New Heroes voorlopig op een voorsprong als Taylor zijn derde driepunter raak schiet. Bij een volgende driepunter van de debuterende Torian Graham is het verschil weer 4 punten, maar niet voor lang. Na het twaalfde punt van Weijs zorgt Van der Horst voor een voorsprong met een driepunter, waarna Malevy Leons en vrije worpen van Taylor de stand bij rust op 41-40 bepalen voor Apollo.

Er wordt dus nog wat verwacht van de mannen uit Brabant. Toch is het Apollo dat met een driepunter van Royé de tweede helft opent. New Heroes zelf is zoekende in de aanval, maar weet geen mannetjes via passes te bereiken. Keer op keer verliezen ze de bal, en dat doet Apollo minder vaak. Beheerst vinden ze de open mannen, in dit geval Matthew van Tongeren. Net als Royé schiet hij de driepunter raak die voor 49-40 zorgt. Nog is Apollo niet klaar. Na opnieuw een turnover aan Bossche zijde schiet dit keer Berend Weijs de driepunter raak. Apollo loopt uit naar een voorsprong van twaalf punten. Na vier minuten spelen komt New Heroes voor het eerste tot scoren via een driepunter van natuurlijk Taylor. Hij is zeer op dreef met het afstandsschot, maar Apollo vindt weer Weijs die opnieuw de driepunter raak schiet: 55-43. New Heroes heeft veel moeite met de verdediging die Apollo op hun guard Keshun Sherrill zet. Qua scorend vermogen en spelverdeling komt hij er totaal niet aan te pas, wat leidt tot enorm veel turnovers en onduidelijkheden in de aanval. Apollo gaat rustig door. Van Tongeren gaat verder met driepunters schieten en ook Mack Bruining doet mee waardoor Apollo een voorsprong van 14 punten pakt. New Heroes heeft het laatste woord via Wessels en Graham, maar de Bosschenaren gaan wel met een 64-54 achterstand het laatste kwart in.

De bezoekers gaan gelijk scherp van start in het laatste kwart. Taylor en Graham zijn trefzeker van afstand waardoor het weer een wedstrijd is. Het verschil is nog maar vier punten, maar komt Den Bosch weer tot gelijke hoogte is de vraag. Als het aan Weijs ligt niet, want opnieuw is hij goed voor een driepunter die Apollo weer wat lucht geeft. Taylor doet iets terug, maar Apollo vindt meer variatie in de aanval. Van Schaik wordt onder de basket gevonden, net als Van der Horst. Het lukt New Heroes niet om terug te komen in de wedstrijd, daar te veel afhangt van Taylor die een mooie reeks van 6/6 tot dusver noteerde. Als bij Apollo de bal bij Weijs belandt, zet hij met een dunk 75-64 op het bord. New Heroes is uitgespeeld, zo lijkt het. Toch lijkt er een andere kracht op te staan bij de bezoekers. Taylor mist zowaar zijn eerste driepunter, maar het is Roel Aarts die meerdere keren op de vrije worp lijn mag staan en vanaf die afstand niet mist.

Bij Apollo komt er lichte chaos als Royé met een kuitblessure er van af moet en de bal bij een full court press situatie wordt ontfutseld. Aarts wordt opnieuw gevonden, en met een and-1 is het verschil nog maar vijf punten met nog één minuut te gaan: 81-76. New Heroes gaat de laatste strohalm inzetten: een fout maken op Apollo in de hoop dat zij vrije worpen gaan missen en zelf de driepunter verzilveren. Er komen voor Apollo echter geen turnovers meer bij, dus maakt New Heroes fouten. Van der Horst schiet beide vrije worpen raak. New Heroes heeft een snelle aanval nodig. Graham weet de wens om de driepunter te verzilveren te vervullen: 83-79. Gelijk daarna raakt Apollo wel weer de bal kwijt en kan Graham het nog een keer proberen. Zijn driepunter strandt, maar Sherrill pakt de aanvalsrebound. Echter, als er naar Graham gepasst wordt staat hij out of bounce, en is het einde wedstrijd voor New Heroes. Aarts krijgt nog een onsportieve fout, waarbij Van Tongeren en Bruining met vrije worpen de eindstand op 85-79 zetten voor Apollo. Een belangrijke overwinning van de Amsterdammers in aanloop naar de play-offs.

Kijk hier de samenvatting van Apollo Amsterdam – New Heroes Den Bosch van 2 februari 2019.