Vanavond om 20:00 uur komt Apollo in actie komen in de Apollohal tegen Leiden. Diezelfde ploeg zal komende zondag op haar beurt Apollo om 19:30 uur ontvangen in de Vijf Meihal.

 

Apollo komt de moeilijke fase maar niet te boven. Vorige week werd na verlenging verloren van Den Helder Suns, en tussendoor werd al ruim verloren van Donar Groningen en Landstede Zwolle. Voorlopig zal de selectie hetzelfde blijven zoals deze nu is gezien de omstandigheden van Aron Royé en Jesse Markusse. Er wordt veel verwacht van Berend Weijs, Dimeo van der Horst, Matthew van Tongeren, Mack Bruining en Malevy Leons. Allen belanden geregeld in de dubbele cijfers, met de aantekening dat oververmoeidheid vaak de das om doet. Hoe zal Apollo het doen tegen het Europees spelende Leiden?

 

Hoewel Leiden hun eerste nederlaag leed tegen Zwolle vorig weekend, doen ze het Europees net als Donar Groningen en New Heroes Den Bosch erg goed. De ploeg uit de Sleutelstad heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde. Voornamelijk het guard duo Darius Thompson en Maurice Watson zorgen voor veel spektakel en bevlieging binnen de Leidse formatie. Daarnaast kunnen Worthy de Jong, Clayton Vette en Mohamed Kherrazi ook de nodige input regelen.

 

De komende 48 uur zal blijken hoe Apollo het twee keer tegen Leiden zal afbrengen. Kan Apollo profiteren van het feit dat Leiden ook wellicht de Europese wedstrijden in de benen heeft? Vanavond om 20:00 uur vindt het eerste deel plaats in de Apollohal!