Nog drie wedstrijden telt dit reguliere seizoen. Allereerst zal Apollo vanavond om 19:30 uur verwacht worden in sporthal Sportlaan in Den Helder.

 

Den Helder maakt het de laatste wedstrijden meerdere teams lastig. Vorige week ontsnapte Den Bosch met 73-77 en daarvoor kwam Rotterdam ook net weg in de slotminuten. Routinier Tjoe de Paula gaf aan na dit seizoen een punt achter zijn profcarrière te zetten. Samen met Lavonte Dority is hij de aanjager op de guard positie. Daar tegenover staat de andere Helderse guard: Boyd van der Vuurst-de Vries, die zowel rookie of the year als MVP U23 is geworden.

 

Drie wedstrijden speelde beide teams in totaal tegen elkaar, twee keer ging de winst naar Apollo. De eerste was begin dit seizoen in oktober, waarin bij de start Apollo al de bovenliggende partij was. De tweede wedstrijd in Den Helder startte Apollo sterk, maar wist het niet af te maken. Een sterk spelende Quinterian McConico was daar medeverantwoordelijk voor met een enorm sterk vierde kwart. De derde wedstrijd in de Apollohal kende Apollo opnieuw geen gevaar tegen Den Helder. Al snel ging de wedstrijd met 94-72 gewonnen. Het is voor deze wedstrijd nog onbekend om Aron Royé zou kunnen spelen en hoe het met de oogblessure van Dimeo van der Horst is. Mochten beide spelers niet in actie komen vanavond, dan zullen de jonge jongens weer de minuten vervullen zoals ze dat de afgelopen drie wedstrijden gedaan hebben. Niet verkeerd overigens, want van Malevy Leons, Mack Bruining en Keyshawn Bottelier hebben we mooie dingen gezien. Helaas was dat niet genoeg voor een overwinning, wellicht dat er vanavond meer kans is in en tegen Den Helder.