In de eerste helft bleven beide teams gelijk op gaan. Na rust zetten de bezoekers de toon met verdedigende stops, alsmede meerdere driepunters en zodoende eindigde de wedstrijd met 59-76 voor BAL.

 

Beide teams zoekende in de aanval

Bij de tip-off openen de bezoekers gelijk met het afstandsschot via Sander Hollanders. Apollo, dat moest spelen zonder Xavier Cannefax (werkvergunning) en Matthew van Tongeren (enkelblessure), zoekt het in diverse mogelijkheden. Toch is het BAL (dat op haar beurt de Kroaat Marijan Obad met een enkelblessure moest missen) die opnieuw de driepunter afvuurt, dit keer van Elay Wirjo. Bij Apollo is het Floris Versteeg die voor de eerste vijf punten zorgt, te weten een driepunter en daarna een sterke beweging onder de basket. Echter komen opnieuw driepunters aan de zijde van BAL tot stand dankzij Amerikaan Trey Burch-Manning en Ivan Simic. Het staat dan al 10-18 voor de ploeg uit Limburg, maar Apollo weet via driepunters van Berend Weijs en Jesse Markusse weer aan te sluiten na het eerste kwart: 17-18.

Het is Apollo dat het tweede kwart sterker opent. Mladen Vitkovic en Weijs zorgen voor de eerste voorsprong voor de thuisploeg. Op dat moment vindt bij de bezoekers een goeie invalbeurt plaats van Roel van Overbeek. De eerste driepunter is al genomen en BAL herovert de voorsprong. Even later zorgt hij met nog een driepunter voor een verschil van 4 punten, hoewel Apollo met Versteeg en Weijs weer terugkomt. De Servische Vitkovic zorgt met vrije worpen voor 33-31 voor Apollo bij rust. Beide teams vinden nog niet echt optimale mogelijkheden tot scoren.

 

Meerdere turnovers en blessure worden Apollo fataal

BAL opent meteen na rust met een backdoor en vrije worp van Roel Aarts. Apollo speelt krampachtig in de aanval, vinden niet de schoten die ze willen hebben en missen duidelijk een aanvalsleider en net even meer ervaren kracht. Amerikaan Cannefax zou deze de hoofdstedelingen moeten geven. Het gevolg is meerdere turnovers voor de thuisploeg achter elkaar. In de verdediging ontstaan de problemen bij het verkeerd switchen waardoor na één of twee passes al iemand vrij onder het bord staat of van buiten is gevonden. Opnieuw is het Van Overbeek die de ruimte mag benutten. De bezoekers nemen meer afstand, en voor Apollo is het helemaal een probleem als Vitkovic uitvalt met een vervelende knieblessure. Weert neemt vanaf dat moment nog meer het heft in handen en scoren vanuit meerdere turnovers en openstaande mannen inside. Bij Apollo vindt er aan het einde van het derde kwart een opleving plaats als Noam Hasson vanaf eigen helft weet te scoren, zie het beeldfragment hieronder.

 

 

Dat is ook het enige oplevingsmoment in de tweede helft, want BAL loopt verder en verder uit en weten dankzij een sterke verdediging en samenspel de juiste mannen te vinden. De driepunters vallen stuk voor stuk en onder de basket is het Aarts die met 20 punten veelal voor de score productie zorgt na rust. Apollo doet via Keshawn Bottelier en Lucas Faijdherbe het nodige terug, maar de ploeg is nog niet op elkaar ingespeeld, is laat begonnen met voluit trainen en daardoor zijn de verwarringen in aanval en verdediging nog zichtbaar. Weert speelde als team sterk, liet goed samenspel zien en gaat de eerste wedstrijd winnend afsluiten met 59-76. Te zien was dat BAL al enige tijd traint en is ingespeeld op elkaar en voor Apollo is het te hopen dat Xavier Cannefax snel mag aansluiten en dat de blessures van Vitkovic en Van Tongeren niet te ernstig zijn.

 

Interview RTV Noord-Holland

Gisteravond was RTV Noord-Holland op bezoek in de Apollo, en interviewde Patrick Faijdherbe. Hieronder is het interview terug te vinden. Maandagmiddag zal er een uitgebreid rapportage op TV te zien zijn. Ook daar wordt u op de hoogte gebracht.

 

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/253796/basketballers-apollo-onderuit-in-eerste-seizoenswedstrijd