Vanaf het begin nam thuisploeg Landstede Hammers het voortouw en gaf dat niet meer uit handen. Na 40 minuten spelen werd het 102-71 voor Zwolle.

 

Apollo is in het begin goed op schot met voornamelijk Siem Uijtendaal die daarin het voortouw neemt. Dat verandert al gauw wanneer Zwolle van afstand gaat raak schieten. Martez Walker is in korte niet één, twee, drie maar vier keer oprij trefzeker vanaf de driepuntslijn. Daarmee bepaalt hij ook gelijk de stand na het eerste kwart op 26-19. Apollo vindt in de eerste minuten van kwart twee gelijk twee driepunters van Uijtendaal en Lucas Faijdherbe. Zwolle heeft echter Walker die al zijn vijfde driepunter erin heeft liggen. Apollo komt vanaf dat moment moeilijk tot scoren en heeft het in de verdediging ook niet makkelijk. De thuisploeg loopt verder uit als ook Devon van Oostrum raak schiet. Walker zorgt met zijn zesde driepunter voor 54-36 bij rust.

Even begint Apollo goed na rust. Berend Weijs verkleint het gat met een dunk, maar Zwolle gaat er al snel vandoor. De zevende driepunter van Walker wordt gevonden. Vanaf dat moment is het niet meer Walker dat wordt gevonden, maar Zwolle laat het verschil niet meer kleiner worden. Onder het bord zijn het voornamelijk Mohamed Kherrazi en Noah Dahlman die het karwei afmaken. Ibrahima Drame bepaalt met een driepunter de eindstand op 102-71 voor Zwolle. Apollo zal komend weekend niet in actie komen, maar daarna wacht 27 februari een uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden en 29 februari thuis Basketbal Academie Limburg.