De jongens hebben hard gestreden in MartiniPlaza. Donar kwam gedurende de wedstrijd door met verschillende driepunters en wist met 100-63 te winnen.

 

Donar schiet scherp van afstand.

De eerste score impuls komt meteen van de thuisploeg waarin Matt Williams succesvol van afstand raak knalt. Nog meer afstandsbommen zouden volgen door Williams en Carrington Love. Bij Apollo valt Jesse Markusse positief op in de eerste 10 minuten met inside de openingstreffer namens de bezoekers en een driepunter. Hij is goed voor de eerste 7 punten. Apollo is nog wel in de achtervolging op Donar, dat via Deshawn Freeman en Matt McCartthy onder het bord waardoor het 23-13 staat in het eerste kwart.

Apollo hervat met een jumper van Siem Uijtendaal, maar moet vervolgens opnieuw afstandsschoten van Donar incasseren. Veelal Matt Williams is zeer trefzeker. Inside heeft de thuisploeg wel de nodige moeite na de afstandsschoten, en kan Apollo hierdoor weer wat aansluiten als zij ook hun driepunters benutten. Het zijn Kenyuoe Ondaan en Berend Weijs die meerdere keren succesvol zijn van afstand. Hierdoor weet Apollo wat dichterbij Donar te komen vlak voor rust met 50-36.

 

Verschil loopt op door eveneens afstandsschoten

Ook na rust blijft Donar met scherp schieten en weet ook vanaf meerdere dribbels richting de basket te verzilveren. Veelal slaagt Shane Hammink daarin samen met Love. Aanvallend krijgt Apollo het ook moeilijker, maar weet in Weijs veel driepunters te verzilveren. Het klasse verschil is zichtbaar waardoor het verschil groter wordt. Jeugdspeler Yoeri Hoexum mag namens Donar het 100e punt maken. Nog één keer zet Apollo aan met onder andere een dunk van Ibrahim Drame, maar Donar gaat de wedstrijd winnen. Komende zaterdag zal Apollo opnieuw reizen, dan wacht Den Helder Suns hen op.