In het begin verdedigde Apollo sterk en nam een 11-4 voorsprong. Gaandeweg voor rust plaatste Leiden een sterke run die ze liet uitlopen tot een voorsprong van 18 punten. Apollo gaf het niet op, en kwam vaak ietsjes terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is de inhaalslag niet verder gekomen dan 84-95 voor Leiden.

 

 

Goed begin, met als gevolg een Leidse run

Apollo start goed aan de wedstrijd. De verdediging zorgt ervoor dat Leiden moeilijk op gang komt, en aanvallend is het vaak Berend Weijs die sterk is in de afronding. Na een 11-4 voorsprong is Leiden aan zet. Hierin zijn Sergio de Randamie en Worthy de Jong met een aantal driepunters goed voor een grote tussensprint namens de bezoekers. Vervolgens zet Tayler Persons met een driepunter Leiden op een 12-19 voorsprong. Verder laat Apollo het niet komen. Xavier Cannefax zorgt voor meedere drives voor een tegenaanval, en zet later met een and-1 de stand op 22-24. ZZ Leiden gaat er in het tweede kwart al gauw vandoor. Voornamelijk Nuni Omot laat zich hierin zien. Even later wordt het verschil 20 punten als Persons en De Jong allebei hun driepunters erin gooien. Een groot verschil is bij rust dan al gemaakt: 38-56.

 

Inhaalrace vlak voor het einde

Na rust lijkt Apollo terug te komen. Naast Cannefax begint ook Mladen Vitkovic meerdere ballen te verzilveren. Steeds als Apollo wordt terugkomt doet ZZ iets terug. Voornamelijk Jarvis Williams is daarin sterk onder het bord en zet Leiden op een veilige 20 punten voorsprong. Zeker als ook Braxton Huggins beter in de wedstrijd komt met een aantal driepunters. Apollo zelf valt aanvallend niet stil aangezien zij het derde kwart 23 punten weten te maken. Verdedigend zijn ze vaak te laat bij de driepuntslijn waardoor de schoten namens Leiden steeds doeltreffen.

Toch komt er in het laatste kwart een sterke tegenaanval van Apollo. Leiden heeft met Huggins opnieuw een driepunter erin gegooid wat tot 61-83 leidde, maar op dat moment staat naast Cannefax ook Noam Hasson op. Hasson is reboundend en verdedigend goed voor meerdere steals en komt aanvallend ook door met zes snelle punten oprij. Via de driepunter van Hasson en onder het bord Jesse Markusse is het verschil nog maar 12 punten waar het even daarvoor 23 punten waren: 74-86 met nog ruim vier minuten te gaan. Leiden mag meerdere keren vrije worpen nemen die ze op veilige afstand houden. Toch zet Apollo via Onne de Moes, Ibrahima Drame en de driepunter van Kenyuoe Ondaan nog één keer aan, maar ZZ is al veilig bij 84-95. Vanwege het virusuitbraak zullen er komend weekend tot nader orde geen wedstrijd plaatsvinden voor teams als Heroes Den Bosch en Basketbal Academie Limburg.