Niet één, maar twee wedstrijden zullen voor Apollo plaatsvinden. Zaterdagavond om 20:00 uur zal er in Leiden gespeeld worden, en zondagmiddag 17:00 uur wacht Donar Apollo op in de MartiniPlaza.

Beide tegenstanders zijn potentiële play-off finalisten. In beide accommodaties kan het enorm leven. Aan Apollo om het hoofd koel te houden en vasthouden aan het vertrouwde spel zoals ze dat in Den Helder ook hebben laten zien. Leiden dus als eerste opponent. Vorig weekend verraste Leiden door koploper Donar in Groningen met 103-112 te verslaan. Een krappe rotatie kan dus voor veel dreiging zorgen. Dreiging die voornamelijk van het trio Worthy de Jong, Carrington Love en Clayton Vette komt. Een taak die Apollo zal moeten vervullen willen ze een kans maken; deze spelers in toom zien te houden. Eén keer werd het dit seizoen spannend in Leiden. Een sterk vierde kwart was toen voldoende voor de Sleutelstad.

 

Donar maakte afgelopen donderdag kans om de finale van het Europese toernooi te behalen. In eigen huis wonnen ze met 83-80 van de Italianen, maar dat was net niet voldoende. Toch mag Donar terugkijken op een mooi Europees avontuur, waarin het net als wij Amsterdammers tot de halve finale heeft gespeeld. Laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen werd het 81-87 voor Donar na een spannende wedstrijd in de Apollohal.

 

Twee wedstrijden dus. Er zal veel van Apollo gevraagd worden. Maar uiteraard willen ze nog twee keer goed strijden voordat de play-offs plekken verdeeld gaan worden!