De afgelopen wedstrijden zagen er veelbelovend uit. Het lukte net niet tegen Den Bosch, Donar en Zwolle, maar tegen Aris ontbrak weer de concentratie en de kracht die de afgelopen wedstrijden wel aanwezig waren. Aris won uiteindelijk met 70-68.

Comeback na een erg stroef begin

Aris maakt in de eerste minuten al gebruik van de ruimte die zij kregen. Het is Nate Kratch die met meerdere driepunters Aris al op 12-3 zet. Dimeo van der Horst zorgt voor de eerste driepunter van de bezoekers, maar Aris gaat via David Michaels, Emile Blackman en Deividas Kumelis verder naar 18-6. Een groot gat al aan het begin van de wedstrijd. Apollo weet dat te dichten. Een and-1 van Max van Schaik en een driepunter van Akeel Eduardo zorgen voor 20-14, een iets kleiner verschil. Apollo gaat door. Opnieuw van der Horst met een dunk en een driepunter van Aron Royé zorgen voor een gelijke stand na 10 minuten: 21-21.

 

Apollo drukt vervolgens niet door. Stefan Mladenovic en Kumelis mogen voor de eerste punten in het tweede kwart zorgen. Apollo lijkt dan enige regelmaat gevonden te hebben in het verloop van het tweede kwart. Yawende Landbrug zorgt met twee inside treffers voor een 27-30 voorsprong, maar Apollo verliest opnieuw deze voorsprong. Kratch kan zijn derde driepunter aanleggen, en Nathaniel Musters zorgt voor een 36-35 voorsprong voor Aris bij rust.

Vreemde maar harde slotfase

Apollo opent opnieuw sterk na rust. Tegen Zwolle ging het driepuntsgeweld al van start, dat was nu weer het geval. Royé, Eduardo en Jesse Markusse zijn alle drie trefzeker van die afstand: 39-44. Na de score van Blackman is Markusse weer trefzeker vanaf de driepuntslijn. Maar Apollo laat Aris weer dichterbij komen. Van der List zorgt met twee inside scores voor een kleiner verschil, en Aris lijkt er opnieuw overheen te gaan via een driepunter van Valentijn Lietmeijer. Waar het goed leek te gaan, gaat Aris toch weer met een 56-55 voorsprong het laatste kwart in. Overigens zorgde Markusse eerder net als tegen Zwolle voor een eenhandige dunk.

 

Aris lijkt al vroegtijdig de wens te vervullen om te winnen. Blackman zorgt met de driepunter voor 59-55. Apollo maakt vervolgens twee keer lopen waardoor Aris weer verder kan uitlopen naar 61-55. Maar dan wordt Markusse opnieuw gevonden, zijn derde driepunter: 61-58. Even later, Berend Weijs: 61-60. Aris heeft het aanvallend moeilijk, Apollo lijkt opnieuw een flow gevonden te hebben. Van der Horst met een floater. Voorsprong weer voor Apollo, en al helemaal als Weijs opnieuw inside wordt gevonden: 61-64 Maar Apollo haalt dan de trefzeker Markusse naar de kant die ook voor een aantal sterke stops heeft gezorgd. Aris kan vanaf de vrije worp lijn de stand weer gelijktrekken. Eén van Michaels en twee van Mladenovic betekent 64-64. Weijs is dan één keer trefzeker vanaf de vrije worp lijn. Apollo nog altijd één punt voor. Aris komt niet tot scoren, en Markusse (terug in het veld dus) kan zijn vierde driepunter aanleggen: 64-68 met nog 1:30 te gaan. Aris nog één keer afstoppen kan voldoende zijn. Van der list omhoog, maar wordt geblockt door Markusse. Aris nog in balbezit, vindt Mladenovic en die weet de driepunter te verzilveren: 67-68. Er zijn nog 40 seconden te gaan, maar Apollo zoekt het steeds op bij de driepuntslijn, maar dat blijft niet altijd vallen. Nog 23 seconden, Aris met het balbezit. Blackman gaat omhoog voor de driepunter, maar deze gaat er niet in, maar Apollo komt opnieuw niet bij de rebound. Bal voor Aris met nog 2,9 seconden te gaan. We zagen eerdere voorbeelden in Leeuwarden van de afgelopen jaren. Javier Duren die in de laatste seconden de driepunter erin kon gooien voor een verlenging, George Marshall die voor een verlenging zorgde. Nu met nog 2,9 seconden te gaan besluit Apollo nog snel een wissel te doen. Opnieuw Markusse naar de kant. Blackman aan de bal, maar wordt door niets of niemand gehinderd en kan vrijuit naar de ring dribbelen om de lay-up in de buzzer te verzilveren. Er wordt op het laatste moment nog een fout gemaakt, één vrije worp nog die erin gaat en zo komen we op 70-68 voor Aris. Apollo had de kans om vroegtijdig de play-offs veilig te kunnen stellen, maar hebben deze kans in Leeuwarden helaas niet aangegrepen.

 

Door: Bryant Abath