Apollo kende in Den Helder geen gevaar. In de eerste tien minuten was de toon al gezet, welke in de loop van de wedstrijd nadrukkelijker werd. Bij 56-80 voor Apollo eindigde de wedstrijd. 

Sterk collectief maakt het verschil

Bij het ingaan van de eerste tien minuten is het Dimeo van der Horst die namens de bezoekers opent met een driepunter. Den Helder komt in het begin nog aardig mee met Apollo, maar een geduldige opbouw van de aanval en sterke verdediging geeft Apollo meer gelegenheid om te scoren. Berend Weijs komt halverwege het eerste kwart met zijn eerste dunk aanzetten. De 2m07 lange center komt goed door inside, zo ook met een mooie sky-hook. Akeel Eduardo zet Apollo met een driepunter op een eerste grotere voorsprong. Den Helder heeft moeite met de inside verdediging die de bezoekers neerzetten waardoor zij hun lange mannen Quinterian McConice en Tom Koopman nauwelijks bij de ring krijgen. Van der Horst bepaalt het eerste kwart op 12-19 voor Apollo.

 

De verdediging blijft zoals die is, en ook komt Malevy Leons gelijk binnen de lijnen. Direct zorgt hij ook in deze wedstrijd opnieuw voor de dreiging en mag gelijk twee vrije worpen nemen die er ook in gaan. Opnieuw een inside treffer van Leons betekent al een voorsprong van meer dan 10 punten: 14-25. Dan komt Den Helder aanzetten met hun wegkapitein die zijn laatste wedstrijd in Den Helder zal spelen: Tjoe de Paula. Sinds 2001 gedebuteerd in de eredivisie, waar hij gelijk rookie of the year van seizoen 2001/2002 werd. Sinds dat moment onder meer bij Den Helder, Groningen, Almere, Hoorn en bij Leeuwarden gespeeld. In zijn laatste wedstrijd zet hij met een driepunter Den Helder dichter bij Apollo. Terug van een blessure: Rens van Ravensteijn, die gelijk met twee driepunters Apollo verder helpt. Als ook Eduardo er een driepunter in gooit is het verschil al 18 punten: 19-37. Den Helder weet vervolgens eindelijk de lange mannen in Dyon Halman en McConico te bereiken, maar aan de andere kant is het Weijs die opnieuw drie keer mag gaan dunken. Leons en Nick Thran bepalen de eindstand op 28-47 in het voordeel van Apollo.

Leons opnieuw in de dubbele cijfers

Den Helder opent de tweede helft met De Paula en een jumper van Alex Laurent, maar Apollo heeft Berend Weijs. Opnieuw mag hij twee keer dunken en weet zelfs een and-1 daarmee te verzilveren. Niet alleen in de aanval heel belangrijk, ook in de verdediging blockt hij meerdere keren zijn tegenstander. Van der Horst en Weijs nemen het voortouw, waarna Weijs voor de zevende keer dunkt en Van der Horst met een driepunter 42-68 laat aantekenen. De wedstrijd is al lang en breed gespeeld. Leons en Mack Bruining krijgen de resterende minuten speeltijd, waarbij Bruining nog een aantal drives weet te verzilveren. Leons komt ook in deze wedstrijd op 11 punten, iets waarin hij steeds weer progressie maakt. Zijn inbreng houdt Apollo op een voorsprong van boven de 20 punten. Met een dunk bepaalt hij de eindstand op 56-80 voor Apollo dat komend weekend twee keer moet spelen. Op zaterdag in Leiden en zondag in Groningen.