Het begin was absoluut niet goed aan de zijde van Apollo. Veel onduidelijkheid en miscommunicatie bezorgde al gauw een grote achterstand tegen BAL Weert, welke nog 39 minuten duurde. In de laatste minuut pakte Apollo de eerste voorsprong en won de thriller met 76-75.

 

Zeer slecht begin lijkt al snel fataal te worden

De bezoekers starten het beste aan de wedstrijd. Na de tip-off ontstaan steals aan beide kanten en namens BAL is het Trey Burch-Manning die de eerste twee punten van de wedstrijd dunkt. Apollo komt in de eerste vier minuten niet tot scoren, BAL doet dat net wat beter. Na de tweede treffer van Marijan Obad zorgt Sander Hollanders met de driepunter voor een eerste gat in de wedstrijd: 0-8. Bij Apollo komt alleen Berend Weijs goed tot scoren, en maakt daarmee de eerste zes punten namens Apollo. Het vreemde is dan ook dat juist hij in het eerste kwart wordt gewisseld zonder foutenlast of blessures.

Het laat gelijk zien dat dat een niet al te slimme zet is geweest aan de zijde van Apollo. De verdediging, waar Weijs het Burch-Manning en Roel Aarts nog moeilijk maakte, staat een stuk wijder open. Het gevolg is dat BAL goed de bal rond speelt en daaruit een driepunter van Elay Wirjo vindt en de and-1 van Burch-Manning: 6-20. Inside zijn het Jesse Markusse, Noam Hasson en vrije worpen van Siem Uijtendaal die voor een 8-0 run zorgen voor Apollo. Toch sluit BAL met Burch-Manning het kwart beter af met 14-24.

 

Maar het gaat bij Apollo totaal niet goed en niet geconcentreerd, gezien de grote hoeveelheid balverlies en airballen. Er heerst ook weinig beleving en bravoure om terug te komen in de wedstrijd. BAL heeft die beleving met de fanatiek coachende Raidenko Varagic duidelijk wel, en gaat dus begin tweede kwart door met waar ze begin eerste kwart aan waren begonnen. In de hoek wordt opnieuw Wirjo gevonden. Twee keer van buiten is hij trefzeker en zet de bezoekers uit Weert op een voorsprong van 16 punten: 16-32. Apollo doet daarna gelijk wat terug. Zoals Wirjo twee keer trefzeker was, zo kan Dexter Hope ook twee keer raak schieten. Veel dichter bij komt Apollo nog niet als Hollanders via een persoonlijke fout drie vrije worpen mag nemen en alle drie benut.

Apollo begint wel beter te schieten. Weijs, die in het eerste kwart met zes punten naar de kant mocht, schiet meteen de driepunter raak en block daarna het schot van Wietze Nossek om een nieuwe poging tot tegenstand te verzilveren. Dat lukt, want na Hope en Weijs schiet ook Mladen Vitkovic raak: 30-38. Apollo gaat door en vindt opnieuw de driepunter van Kenyuoe Ondaan. Het verschil is nog maar vijf punten, maar BAL laat het niet verder komen. De skyhook van Aarts en de inside treffer van Wirjo zet BAL op een 35-42 voorsprong bij rust.

 

Apollo ontwaakt laat in het derde kwart

Opnieuw starten de bezoekers het beste. Nossek zorgt voor opnieuw een verschil van boven de 10 punten, en zeker als Wirjo zijn vierde driepunter erin gooit: 41-53. Apollo komt aanvallend niet in de wedstrijd. Het is enkel Xavier Cannefax die een driepunter en meerdere and-1’s in gooit. Waar Weijs in het eerste kwart na een sterke score impuls op de bank mocht gaan zitten, is het nu de beurt aan Cannefax nadat hij 10 punten namens Apollo maakt in het derde kwart alleen al.

BAL profiteert van het feit dat Apollo aanvallend heel weinig heeft in te brengen op dat moment, en loopt dankzij de veel scorende Burch-Manning uit naar een voorsprong van 15 punten: 49-64. Apollo weet wat terug te doen dankzij Hasson, en dan gaat het bij Weert moeilijker. Vrije worpen van Aarts gaan er niet in die het verschil op 15 hadden kunnen zetten, en Apollo vindt via Hasson opnieuw de treffer in de buzzer van het derde kwart: 54-65.

 

Berend Weijs speelde met 22 punten een sterke wedstrijd.

 

Nu start Apollo sterk ten opzichte van de vorige drie kwarten. Ondaan pakt gelijk de steal en dunkt het verschil binnen de 10 punten. Gelijk daarna gaat Apollo verder met terug in het veld Berend Weijs met de driepunter: 59-67. BAL komt niet meer tot scoren, en Apollo verdedigt zich terug in de wedstrijd. Ondaan, die normaal gesproken weinig op het veld te zien is, zet met vier vrije worpen het verschil op drie punten. Het antwoord moet nu van BAL komen, aangezien zij immers nog niet één keer op achterstand heeft gestaan. Maar Apollo is opnieuw in balbezit. Dexter Hope vindt met een pass naar binnen Weijs die twee punten erbij dunkt: 67-68.

 

Wedstrijd weer helemaal open

Coach Raidenko Varagic neemt namens BAL een time-out en dat lijkt effect te hebben. BAL komt iets sterker door in de volgende aanval. Aarts gaat omhoog: mis. Nossek pakt de rebound en gaat omhoog: mis. Alsnog is daar de volgende rebound en mist BAL de derde kans. Aarts dan met de rebound; vierde kans. Deze wordt wel benut door Wirjo. Apollo mist in de volgende aanval de driepunter, en BAL lijkt via de jumper van Burch-Manning op tijd weer toe te slaan: 67-72. Met nog twee minuten te gaan begaat Wirjo een cruciale onsportieve fout die Weijs naar de vrije worp lijn doet brengen. Beide vrije worpen gaan erin, en net als daarvoor vindt Hope opnieuw Weijs onder het bord voor twee punten.

Het verschil is minimaal voor BAL, maar de bezoekers komen ook nu niet tot scoren. Cruciale turnovers geven Apollo meerdere kansen. Hope gaat dit keer zelf naar de basket. Hij weet daarmee de drive naar de basket te verzilveren, en met een fout van Wirjo zorgt hij met een and-1 voor de eerste voorsprong voor Apollo: 74-72. Er is nog een minuut te gaan, met BAL in balbezit. Burch-Manning gaat omhoog, maar mist. Apollo verzilvert snel de uitbraak en Ondaan zet 76-72 op het bord met nog 50 seconden te gaan.

Een nieuwe en wellicht laatste poging voor BAL om iets terug te doen. Ze zoeken, passen rond, komen er niet inside door, dus dan maar naar buiten naar Hollanders. Een hele belangrijke driepunter gaat erin voor BAL. Het verschil is minimaal, maar Apollo speelt de klok uit. Er is een verschil van zeven seconden tussen de wedstrijdklok en schotklok. Deze wordt volledig uitgespeeld. Kenyuoe Ondaan gaat omhoog voor de driepunter, mist, maar Apollo pakt de rebound waaruit een jumpball situatie ontstaat. De pijl wijst naar Apollo, dus balbezit opnieuw voor Apollo met nog 5,5 seconde te gaan. Geen balverlies, en je wint de wedstrijd. Maar balverlies is er meteen bij de inbounce. De bal komt over de zijlijn en dus is de bal met nog 3,5 seconde voor Weert. Niet slim uitgespeeld dus.

De laatst kans om opnieuw de voorsprong te pakken namens de bezoekers. Cannefax staat op dat moment weer in het veld namens Apollo. BAL neemt uit, maar Burch-Manning kan er niet bijkomen waardoor Cannefax ervoor zorgt dat BAL terugspelen op eigen helft maakt. Daarmee is de wedstrijd beslist namens de thuisploeg. Apollo wint met 76-75 en pakt daarmee de vierde overwinning. Een sterk spelende Berend Weijs, Noam Hasson en Kenyuoe Ondaan zorgden voor een mooie comeback voor Apollo.