Door: Bryant Abath

 

Ook de tweede game leverde een winst op voor Apollo. In Beverwijk werd het 75-91. Apollo speelde zonder Aron Royé, Dimeo van der Horst, Mack Bruining en Lenno Witteveen, alle vier vanwege 3×3 toernooien.

 

Apollo begint wat stroef aan de wedstrijd. In de eerste minuten heeft Beverwijk al een 9-2 voorsprong te pakken, totdat Keyshawn Bottelier namens Apollo met een driepunter en verschillende drives de stand gelijk zet. Apollo gaat door, waarin Matthew van Tongeren zijn rentree maakt namens de Amsterdammers. Met twee vrije worpen van hem en twee driepunters van Dexter Hope komt Apollo op een 12-18 voorsprong na het eerste kwart. Overigens te zien bij Apollo deze wedstrijd: Kasper Averink.

 

Beverwijk lijkt vervolgens weer wat aan te haken, totdat Apollo ruimte en gelegenheid ziet om een hele serie driepunters te verzilveren. De eerste is van Denzel Ndongosi die deze wedstrijd is opgenomen in de rotatie. De volgende zijn van Hope, Van Tongeren, Berend Weijs, Lucas Faijdherbe en Malevy Leons. Een alley-oop van Weijs bepaalt even later de ruststand op 32-47 voor Apollo.

 

Na rust gaat Apollo verder waar ze het tweede kwart mee zijn geëindigd. Langzaam maar zeker komt er meer ruimte in de aanval, waarbij Leons en Bottelier vaak succesvol trefzeker zijn. Leons is het die met meerdere dunks Apollo laat uitlopen. Ook Van Tongeren kent een prima rentree waardoor hij Apollo op een grotere voorsprong helpt. Een rommelige fase in het vierde kwart laat Beverwijk makkelijker scoren, maar Apollo gaat verder met het scorende werk. Hierdoor zal een 75-91 op het bord verschijnen waardoor Apollo wint en zich mag voorbereiden op komend weekend tijdens het David Cup toernooi.

 

Topscorers: Keyshawn Bottelier 19 punten, Matthew van Tongeren 13 punten, Malevy Leons 13 punten, Berend Weijs 12 punten, Dexter Hope 11 punten, Lucas Faijdherbe 10 punten, Kasper Averink 8 punten, Denzel Ndongosi 5 punten