Na de terugreis vanuit Leeuwarden wacht Apollo zaterdagavond om 20:00 uur een thuiswedstrijd in de Apollohal. Tegenstander is de nummer 4 van de competitie: Donar Groningen.

 

Apollo gebrand om eerherstel

Vorige week was het een lastig avondje in Leeuwarden. Telkens als Apollo wat terugkwam in de wedstrijd liep Aris weer uit. Vooral in de verdediging het Apollo het lastig tegen Arunas Mikalauskas en Andy Mazurczak. Het resulteerde uiteindelijk in een 86-78 overwinning voor de thuisploeg. Bij aanvang was zichtbaar dat Matthew van Tongeren weer voluit aan het warmlopen was, en dus de kans aanwezig is dat hij tegen Donar in actie zou kunnen komen.

Dan zou Apollo wel beter moeten verdedigen, want gemiddeld krijgen ze een groot aantal punten tegen de afgelopen wedstrijden. Aanvallend gaat het niet slecht af. Over de laatste drie wedstrijden scoort Apollo gemiddeld rond de 80 punten. Dat gecombineerd met een sterke verdediging zou het Donar nog best lastig kunnen maken.

 

Ternauwernood ontsnapt in Brussel

Naast de Nederlandse competitie speelt Donar ook in de Europe Cup. Afgelopen dinsdag moest er gewonnen worden om in de race te blijven. In Brussel werd het laatste schot 30 seconden voor het einde gelost en benut, waardoor de Groningers met 70-72 wonnen. Ook vorig weekend kwam Donar goed weg tegen Rotterdam, en won met 74-68. Kortom, het is nog niet precies duidelijk waar Donar zich bevindt. Afgelopen maand versterkten zij zich nog met oud-Heroes speler Vernon Taylor.

 

Vanavond zullen we zien of bij beide teams progressie te bekennen is, aangezien zij nog zoekende zijn naar de juiste vorm. Tip-off om 20:00 uur in de Apollohal!