Na twee overwinningen oprij is Apollo goed voorbereid voor de wedstrijd van zaterdagmiddag. Om 16:00 uur vindt het duel tegen New Heroes Den Bosch plaats.

 

Max van Schaik keerde twee weken geleden terug, en gelijk behaalde Apollo twee overwinningen. Tegen Weert werd met 80-60 gewonnen, waarna in Leeuwarden 70-78 op het bord stond voor Apollo na 40 minuten. In beide wedstrijden was Van Schaik goed voor 9 punten en een aantal cruciale rebounds. Zijn aanwezigheid is vooral erg prettig voor Berend Weijs, die daardoor meer rust kan krijgen.
Dit seizoen speelde Apollo twee keer eerder tegen Den Bosch. In de eerste wedstrijd was het al na 5 minuten een formaliteit. In de tweede wedstrijd in Den Bosch was Apollo tot halverwege het derde kwart nog enigszins in de buurt, maar ging Den Bosch er in de resterende minuten vandoor. Deze wedstrijden speelde Apollo met een sterk verzwakte ploeg door blessures bij Jesse Markusse en Aron Royé.

 

Den Bosch is bezig aan een stabiel seizoen, ondanks alle pech en blessureleed. Devon van Oostrum en Steven Cook moesten het ontzien met blessures, waarvoor Darrell Davis als vervanger voor Cook werd gehaald. Davis bleek te licht bevonden, maar ondertussen werd Vernon Taylor gehaald. De 1m92 guard heeft zoal in Finland, België en Polen gespeeld wordt dus net als Van Oostrum gezien als ervaren kracht. In zijn eerste twee wedstrijden kwam het op gemiddeld 17 punten namens Den Bosch, een mooie verwelkoming dus. Voor Cook is inmiddels wel weer een vervanger gehaald: Torian Graham, afkomstig van Apoel Nicosia in Cyprus. De selectie van Den Bosch krijgt hierdoor meer vorm, iets wat in een later stadium nog goed van pas kan komen.

 

Zaterdagmiddag is om 16:00 uur de tip off. Beide teams hebben zich weten te versterken de afgelopen weken. In hoeverre zien we om 16:00 uur!