Na de forse nederlaag tegen Aris Leeuwarden is het voor Apollo extra van belang om donderdagavond te winnen. Om 20:30 uur is Landstede basketbal uit Zwolle te gast in de Apollohal.

Zwolle in goede vorm

Het gaat Zwolle goed af de laatste maand. Van de laatste 10 wedstrijden werden er 9 gewonnen. Zoals vaak is Noah Dahlman de aanjager bij de Zwolse formatie, getuige zijn kracht onder de basket. De laatste tijd is er een extra kracht mee gaan doen, maar dan voornamelijk buiten de driepuntslijn. Jordan Gregory bevestigt zijn reputatie als begenadigd schutter. Het was Zwolle die ook voor de eerste thuisnederlaag voor Den Bosch zorgde. Ze stonden er 19 punten achter in Den Bosch, maar wisten met één punt verschil de wedstrijd naar zich toe te trekken. Afgelopen weekend kwam Zwolle thuis met de schrik vrij. In de buzzer werd met 82-81 van ZZ Leiden gewonnen. Zwolle is dus een ploeg waar veel potentie in zit.

Trekt het goede nieuws van dinsdag door naar donderdag?

Na de nederlaag tegen Leeuwarden wordt het nog belangrijker om te winnen tegen Zwolle. Wellicht brengt het goede nieuws van dinsdagmiddag iets extra’s mee in de zin van positieve moed. Per heden is RAI Amsterdam sponsor geworden van Apollo die naast de nodige financiële ook maatschappelijk veel wil betekenen voor basketbal in de hoofdstad. Een verwelkomende impuls waar we nog zeker 2,5 jaar van zullen genieten. RAI zal donderdag ook voor het eerst op achterzijde van de tenues pronken.

 

Nog onbekend is hoe het met de handblessure van Aron Royé is gesteld. Tegen Aris kwam hij bijna niet in actie en dat was duidelijk te zien. Wel mooi is om te zien hoe Malevy Leons zich de laatste wedstrijden ontwikkelt. De laatste thuiswedstrijd tegen Zwolle ging nipt met 76-84 naar de Zwollenaren en laatste keer in Zwolle werd het 73-69 voor Zwolle. Wordt het nu tijd voor een ommekeer in de uitslag? Donderdagavond om 20:30 uur weten we wat de bezoekers in de Apollohal zullen zien!

Koop hier je wedstrijdkaarten!