Gedurende de eerste helft bleef Apollo lange tijd in de buurt van Heroes Den Bosch. De bezoekers namen na rust een tussensprint met snelle passes over het veld en veel afstandsschoten. Een grote marge van 57-103 kwam dan ook tot stand.

 

Beide teams met redelijk sterke aanvallen

Apollo start goed aan de wedstrijd. De eerste punten komen van Dexter Hope (een driepunter) en Siem Uijtendaal van dichtbij. Den Bosch begint aanvallend ook sterker in de wedstrijd te komen. Ze vinden aansluiting middels de driepunter van Elijah Wilson en van binnen international Thomas van der Mars. Diezelfde Wilson zet met nog een driepunter het verschil op 10 punten, maar Apollo vecht zich terug. Jesse Markusse is goed voor een aanvallende flow met onder meer een doordunk en een driepunter: 12-18. Den Bosch kan na de driepunter van Berend Weijs weer bouwen aan grotere voorsprong. Het is Henry Caruso die de stand op 15-25 zet.

De eerste minuten van het tweede kwart zijn voor Apollo, dat de aanval voortzet. Na vrije worpen van Weijs gaan Hope en Noam Hasson verder met de nodige punten. Tot 25-30 komen ze dichterbij, daarna zet Den Bosch weer aan middels het duo Stefan Wessels en Nathan Krill. Beiden zijn van binnen de basket sterk voor de tegenstander, maar laten zich ook onder druk zetten door de verdediging van Apollo aangezien daar meerdere keren de 24 seconden zoemer af gaat. Desalniettemin weten beiden het verschil op te krikken naar 15 punten. Ibrahim Drame is namens Apollo goed voor de verdediging van de thuisploeg, en weet twee keer van binnen nog toe te slaan. Echter zijn drie vrije worpen van Siyani Chambers goed voor een 34-50 ruststand voor de bezoekers.

 

Den Bosch slaat toe na rust

Den Bosch zet gelijk de toon in de tweede helft, in het bijzonder Van der Mars. Apollo krijgt het moeilijker in de aanval, iets waar de bezoekers vleugels in krijgen. Over vleugels gesproken; soms lijkt het alsof de Zweedse Elijah Clarance letterlijk en figuurlijk over vleugels beschikt. Na de dribbel komt hij meerdere keren door met gigantische dunks alsof hij van het plafond komt. Den Bosch haalt daar meerdere flows uit, want naast het inside werk van Clarance en Van der Mars gaan ze over op het snel rond passen van de bal en meerdere driepunters verzilveren.

Den Bosch loopt hierdoor snel uit, en Apollo kan enkel iets via Weijs en een driepunter van Hasson terug doen. Een formaliteit wordt het dan gedurende de wedstrijd. Den Bosch speelt succesvolle aanvallen uit en Apollo heeft in de aanval erg veel moeite. Een lichtpuntje daarin is dat ze volgende week de komst van point guard Xavier Cannefax kunnen verwachten. Op dit moment is de spoeling nog dun. Zeker met de blessures van Mladen Vitkovic en Matthew van Tongeren. Den Bosch loopt naar een 57-103 overwinning en speelt volgende week opnieuw tegen Apollo. Voor Apollo komt daar nog een wedstrijd tussen, namelijk zaterdagavond om 20:00 uur thuis tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal.