Eigenlijk stond er voor komende zaterdag om 20:00 uur een competitie wedstrijd in Leiden op het programma. Nadat duidelijk werd dat Apollo Amsterdam en ZZ Leiden elkaar zouden treffen in de NBB Beker kwartfinale, is besloten om die wedstrijd om te zetten in een bekerduel. Waarna Apollo de avond erna op zondag om 20:00 uur thuis in de Apollohal de return speelt tegen Leiden.

 

Zoals eerder gezegd, er valt dit seizoen weinig te voorspellen over Apollo. Zo stroef als het ging tegen Den Helder, zo goed ging dat drie dagen later tegen Donar Groningen. Tot drie minuten voor tijd had Apollo absoluut kans om te winnen. Op scorend gebied zijn het dezelfde spelers die het doen en ook moeten doen. Het is blijkt geen eenvoudige opgave om dit 40 minuten vol te houden. Wat de duels tegen Leiden zullen brengen is gezien het verloop van dit seizoen dus moeilijk te voorspellen.
Met de extra druk door het knock-out systeem van de beker, zullen de mannen van Apollo in elk geval twee strijdbare duels neer zetten!

 

Slechts één nederlaag heeft Leiden geleden tot dusver, ondanks hun zevenmans rotatie. Het team, gecoacht door oud-Astronauts speler Rolf Franke, is goed op elkaar ingespeeld en heeft in het guard-duo Darius Thompson en Maurice Watson jr. twee top spelers. Tel daar de vertrouwde krachten van Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Clayton Vette bij op, en dan is de huidige positie van Leiden goed te verklaren. Eerder deze week speelden de Leidenaren ook nog een Europese wedstrijd. Het gevaar zal hem voor ZZ ook zitten in de krappe rotatie.

 

Zoals gezegd: de eerste wedstrijd vindt op zaterdag 12 januari om 20:00 uur plaats in Leiden, waarna de return om eveneens 20:00 uur thuis in de Apollohal is. Kom zondag langs naar de hal om Apollo naar de halve finale van de kwartfinale te schreeuwen!

 

Nog geen kaarten? Koop ze dan hier!