Na de onverwachte overwinningen van Aris en Feyenoord gisteravond moest Apollo vanavond in de strijd om de play-off-plaatsen bij Basketball Academie Limburg alles op alles zetten om de overwinning te behalen. Ondanks dat de taak duidelijk was bleef het een spannende wedstrijd. In de eerste helft had Apollo veel moeite tegen de hekkensluiter. Na rust vielen de schoten veel beter en kwam een 68-75 overwinning tot stand.

 

BAL opent de wedstrijd sterk. Gelijk wordt gezocht naar schutter Jules Schild die meteen twee driepunters erin schiet. Aanvallend kan Apollo in de eerste vijf minuten meekomen, mede dankzij meerdere floaters van Dimeo van der Horst. Na het schutterswerk van Schild wordt onder de basket Tony Washington in stelling gebracht. Met onder meer twee dunks zorgt hij voor 8 punten oprij namens de thuisploeg dat een grotere voorsprong neemt, zeker als Daan Rosenmuller er een verre driepunter in gooit. Apollo laat het niet verder komen en weet met vrije worpen van Lenno Witteveen terug te komen tot 25-20 na het eerste kwart. Gelijk daarna gaat BAL verder. Het is zoeken naar score mogelijkheden van Wietze Nossek en Frerik Adriaans. Washington komt al snel op twee persoonlijke fouten, maar het weerhoudt de thuisploeg niet om verder afstand te nemen. Ivan Simic is trefzeker vanaf de driepuntslijn: 34-25. Steeds als Apollo terug lijkt te komen, gaat Weert er weer vandoor. Een and-1 van Elay Wirjo zet het verschil nog altijd op 8 punten. Dexter Hope laat het niet verder komen en zorgt met een driepunter voor een 39-35 stand bij rust.

 

 

Na rust opent Apollo, opnieuw Van der Horst voor de eerste twee punten. BAL moet gaan uitkijken als Washington al vroegtijdig op vier fouten komt te staan. Het rebounden wordt daardoor een lastig probleem voor de thuisploeg, waar Apollo in aanvallend opzicht wel raad mee weet. Aron Royé zorgt met een driepunter voor een minimaal verschil: 43-42. Even later is het opnieuw Royé die voor de gelijkmaker zorgt, waarna Nossek BAL weer op een drie punten voorsprong weet te zetten. Echter, Apollo heeft het vizier op scherp. Jesse Markusse is net als Royé ook scherp, en maakt met een driepunter gelijk: 48-48. Weert zoekt, maar kan de basket niet meer vinden, iets wat Apollo beter afgaat. Van der Horst zorgt met een driepunter voor de eerste voorsprong voor Apollo: 48-51, waarna Royé datzelfde kunstje herhaalt en een nog grotere voorsprong brengt aan de bezoekers. BAL is de flow die ze in het begin van de wedstrijd hadden kwijt, en Apollo lijkt de juiste vorm te hebben gevonden. Hope is met een and-1 goed voor een 48-57 stand voor Apollo na driekwart van de wedstrijd. Apollo blijft voorlopig ook de bovenliggende partij als Hope weer twee driepunters erin gooit. Het verschil gaat naar 12 punten. BAL besluit dan driepunters te schieten, en dat gaat ze goed af. Adriaans en Simic zijn allebei goed voor een serie driepunters die het verschil terugbrengen tot vier punten met nog één minuut te gaan: 68-72. BAL besluit fouten te maken in de hoop dat Apollo vrije worpen gaat missen. Royé benut er eentje. Een driepunter kan BAL nog kansen bieden, maar die gaat er niet meer in. Apollo sluit met vrije worpen van Markusse de wedstrijd af met 68-75 en is daardoor nog altijd in de race voor de play-offs.

 

 

Toch konden de Amsterdammers met de overwinning op zak terug naar de hoofdstad. Met 68-75 werden de belangrijke punten veilig gesteld. Dit seizoen speelt Apollo in ieder geval ook nog tegen Rotterdam en Aris. Op woensdag 27 maart spelen we uit in Leiden. De wedstrijd tegen Aris staat voor zaterdag 30 maart om 16:00 op het programma. Zorg dat je er bij bent om onze mannen naar de play-offs te helpen!