Vanwege de interlands die het Nederlands team afgelopen week moest spelen is het nu weer tijd om verder te gaan in de competitie. Apollo Amsterdam zal zaterdagavond om 20:00 uur bezoek krijgen van ongeslagen koploper ZZ Leiden.

Frisse start na de moeilijke maand november

De laatste maand van 2017 gaat in. Tijd voor een herboren Apollo als je het kan vergelijken met de maand november. Het was een moeilijke maand waarin er slechts drie wedstrijden werden gespeeld. Alle drie gingen echter verloren, waarin Apollo tegen Den Bosch in elk geval voor een sterker verweer zorgde. In die laatste wedstrijd speelde Michael Madanly niet mee vanwege een kwalificatiewedstrijd met het Syrische nationale team tegen India. Hierin liet Madanly zien dat hij nog altijd met zijn team kan schitteren met 21 punten, 6 rebounds, 5 assists en 5 steals. Apollo zal het zeker nodig hebben om zo’n speler weer binnen hun gelederen te hebben, al moet gezegd worden dat Max van Schaik, Dimeo van der Horst en Mack Bruining zich weer van hun beste kant hebben laten zien tegen Den Bosch.

 

Apollo en Leiden speelden zeven keer tegen elkaar afgelopen seizoen!

 

Ongeslagen status voor de Sleutelstad

Het mag hardop gezegd worden, Leiden doet het erg goed in de eerste maanden van de competitie. Met zeven wedstrijden gespeeld heeft Leiden er nog niet één verloren. In de eerste wedstrijd moest landskampioen Donar buigen voor de mannen uit de Sleutelstad, al kwamen ze goed weg tegen Aris en New Heroes (beiden met twee punten verschil gewonnen). Goeie prestaties dus. Op basis van het gemiddeld aantal minuten van een aantal spelers, is Leiden vaak met dezelfde rotatie aan het spelen. Carrington Love, Worthy de Jong en Jessey Voorn maken gemiddeld 35 minuten per wedstrijd, Clayton Vette 32, Mohamed Kherrazi 26 minuten en daarna komt Sergio de Randamie met 17 minuten. Een vraag op lange termijn kan zijn of Leiden dit de hele competitie, inclusief de play-offs, zal volhouden. Maar goed, zo ver zijn we nog lang niet, eerst de maand december aankijken. Leiden heeft een viertal sterk scorende spelers. Love is goed voor gemiddeld 20 punten, Vette en De Jong voor 16 en Voorn voor 15 punten. Dat is bijna 82% van het gemiddeld aantal punten dat Leiden per wedstrijd maakt. Reden te meer voor Apollo om deze spelers in de gaten te houden.

De afgelopen seizoenen waren de duels tegen Leiden in de Apollohal vaak boeiende wedstrijden geweest met een spannende afloop, inclusief de kwartfinale van de play-offs vorig seizoen. Beide teams zouden dus zeker geconcentreerd moeten spelen om een overwinning af te dwingen. De tip off begint in elk geval komende zaterdag om 20:00 uur en is de eerste van vier thuiswedstrijden in december. Be there!!

Koop hier je wedstrijdkaarten!