Morgenmiddag om 16:00 uur vindt misschien wel de cruciaalste wedstrijd van het seizoen plaats. In de Apollohal zullen Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden strijden voor een plek in de play-offs.

Verschil minimaal op de ranglijst

In 2018 wist Aris nog twee keer te winnen. Dat betrof naast BAL ook Apollo. Apollo had afgelopen maand een sterke flow tegen de top vier van Nederland. Maar in Leeuwarden ging het in de laatste seconde toch mis. Emile Blackman kon met nog 2,9 seconden te gaan de and-1 verzilveren wat tot 70-68 leidde. Toch kan Apollo nog dit seizoen op een gunstige uitgangspositie komen tegen Aris. Mocht er morgenmiddag met drie punten of meer gewonnen worden dan heeft Apollo voor dit seizoen voordeel qua doelsaldo ten opzichte van Aris. Gezien de huidige vorm van Apollo kan het erin zitten. Laatste wedstrijd tegen Den Bosch zorgde de bankspelers voor een zeer sterkte comeback. Maar de wedstrijd tegen Aris is een nieuwe wedstrijd waar concentratie weer een belangrijke must is.

 

 

Terug bij Aris is sinds afgelopen maand is David Michaels. Michaels kwam in 2012-2013 nog uit voor de Friese ploeg die zelfs in de finale van de play-offs streden tegen Leiden. Met zijn komst heeft Aris een extra impuls waarover ze kunnen beschikken, iets wat aankomende wedstrijd al extra spannend kan maken. Samen met Jeroen van der List kan hij voor een groot aantal rebounds zorgen.

 

Eerder dit seizoen speelde Apollo drie keer tegen Aris. In Leeuwarden was het twee keer net niet voldoende. Thuis speelde Apollo een sterk vierde kwart wat voldoende was voor 82-76. Het verschil is dit seizoen niet zo groot, wat een teken kan zijn op iets wat weleens zou kunnen komen morgenmiddag, met als grootste vraag: wie neemt een riante stap richting de play-offs? De Apollohal is altijd gebaat bij een spannende wedstrijd, dus zeker de moeite waard om deze wedstrijd te bezoeken!

Koop hier je wedstrijdkaarten!