Morgenmiddag om 16:00 uur vindt een belangrijk duel plaats in strijd om de play-offs. Apollo zal het moeten opnemen tegen Aris Leeuwarden. Bij winst staat Apollo vier punten los van Aris.

Oude bekende terug in Leeuwarden

Voor de laatste overwinning gaan we terug naar het vorige kalenderjaar. Afgelopen december won Aris voor het laatst tegen Den Helder Suns met 82-84. Ondertussen onderging Aris een moeilijke periode. Enkel tegen Rotterdam en Apollo kreeg Aris nog kans op een overwinning, maar grote nederlagen in Leiden, thuis tegen Den Bosch en in Zwolle waren niet te voorkomen. Aris zocht naar hulp en kreeg deze. Begin deze maand kwam David Michaels terug naar de Friese hoofdstad. Michaels kennen we nog uit seizoen 2012-2013 waarin hij met Aris in de finale van de play-offs stond. In zijn rentree tegen Leiden was hij al goed voor 20 punten, iets wat duidt op een verwelkomende terugkeer. Winnen thuis tegen Leiden zat er nog niet in, maar wie weet wat Aris kan doen de komende wedstrijden met hem terug op het veld.

Progressie voldoende voor overwinning in Leeuwarden?

Aris maakt een stapje naar voren als het gaat om de afgelopen wedstrijd. Apollo presteert al enige tijd degelijk sinds de terugkeer van Aron Royé. Den Bosch, Donar en Zwolle wisten pas in de laatste 40 seconden de overwinning pas veilig te stellen. Daarbij was Apollo nog altijd niet compleet. In de eerste twee wedstrijden waren Rens van Ravensteijn, Berend Weijs (tegen Den Bosch nog wel) en Mack Bruining niet aanwezig, in Zwolle waren Van Ravensteijn en Weijs nog altijd niet terug. Bruining maakte in Zwolle zijn rentree na twee maanden blessureleed. Het veelbelovende talent was al goed voor 10 punten na twee maanden. Niet het enige lichtpuntje; Malevy Leons speelde tegen Donar en Zwolle als buffelaar die er tot alles toe in staat is de bal in bezit van Apollo te houden. Als zijn scorend vermogen ook nog gaat toenemen, kan hij zeker op termijn een aanwinst genoemd worden. Maar zo ver is het nog allemaal niet. Eerst wacht het duel tegen Aris. Beide teams troffen elkaar eerder, en in beide duels won de thuisploeg met zes punten verschil. Beide teams zijn dus aan elkaar gewaagd, maar het team met de meeste vechtlust wint het duel en kan een belangrijke stap zetten richting de play-offs. De grote vraag is: kan er al enige afstand tussen plek zes en zeven genomen worden? Of houden we de spanning er nog langer in?

 

Door: Bryant Abath