De eerste wedstrijd tegen het Rotterdamse Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball was een spannende wedstrijd. Zondagmiddag om 14:30 uur zal Apollo opnieuw de strijd aangaan tegen Rotterdam, dit keer in het Topsportcentrum.

 

Apollo slaat meermaals toe in de wedstrijden

We zagen eerder dat teams als Donar Groningen, Landstede Hammers en ook Feyenoord gaandeweg de wedstrijd al vroeg een grote voorsprong te pakken hadden. Wat daarbij ook zichtbaar was, is dat Apollo het nooit verder liet oplopen. Sterker nog, middels het uitvoeren van snelle aanvallen komen ze vaak terug in de wedstrijd. Dat is een beetje het beeld van die seizoen tot dusver. Apollo is niet in staat om zich vroegtijdig zo omver te laten kegelen. De ervaren spelers, maar zeker ook de jonge spelers vechten zich vaak genoeg terug in de wedstrijd, welke dan opnieuw weer helemaal open is. Zo vocht Apollo zich tegen Rotterdam sterk terug in de wedstrijd en pakte later zelfs een voorsprong in het laatste kwart. Xavier Cannefax en Mladen Vitkovic waren er toen nog niet bij, dus een imposante wedstrijd was het zeker, eentje die pas in de laatste minuten werd beslist.

 

Positieve impulsen bij Rotterdam

Sinds de komst van Toon van Helfteren aan het roer gaat het heel goed bij de Maasstedelingen. Na de eerste nederlaag tegen Leiden won Feyenoord zowaar vijf keer oprij, waaronder van Donar Groningen. Afgelopen weekend slaagden zij er ook in om van Heroes Den Bosch te winnen met 67-57. In het verleden is gebleken dat clubs in opbouw veel hebben te danken aan Toon van Helfteren. Zo bouwden Virtus Werkendam, EBBC Den Bosch en Zorg & Zekerheid Leiden aan een (weder)opbouw. Rotterdam maakt stappen. In scorende zin is dat zeker dankzij Jeroen van der List, Quentin Snider en Keyshawn Woods. Zoals veel teams van Van Helfteren zit het ook bij Rotterdam verdedigend goed in elkaar.

 

Laatste wedstrijd trad Apollo nog totaal incompleet tegen een compleet Rotterdam aan. Nu beide teams compleet zijn zal het voor beiden natuurlijk een andere wedstrijd zijn. Apollo heeft nu de beschikking over Xavier Cannefax, Mladen Vitkovic en Matthew van Tongeren. Aan de andere kant is Rotterdam natuurlijk beter op elkaar ingespeeld dan voorheen. Maar wie zal het meeste voordeel hebben? Zondagmiddag weten we het!