Zaterdagavond om 20:00 uur vind voor Apollo de derde wedstrijd tegen nieuwkomer Dutch Windmills plaats. In de laatste ontmoeting ontliepen beide teams elkaar nauwelijks, al is er bij de bezoekers het één en ander veranderd.

 

Na drie overwinningen oprij was het een zware middag voor Apollo afgelopen zondag in Zwolle. De hele wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij en had Apollo niets in te brengen. Wellicht keren de kansen tegen de ploeg uit Dordrecht. In de eerste wedstrijd bleef Apollo goed bij. De bezoekers hadden toen in Ryan Richardson een topschutter die zowaar 8 driepunters erin gooide. Ook in de tweede wedstrijd was Richardson de sterke speler met 6 driepunters. Zijn afstandsschoten waren vaak dus doorslag gevend in de eerste twee ontmoetingen. Afwachten is hoe hij in de derde wedstrijd zijn schoten zal verzilveren.

 

Heel lang hebben de Windmills moeten wachten op een stabiele bezetting op de point guard. Na het langdurig wegvallen van spelmaker Alec Wintering heeft Roel van Overbeek deze positie bezet gehouden. Wintering heeft drie maanden aan de kant gezeten met een vervelende blessure, maar is inmiddels weer terug bij de nieuwkomer. Ook aangeschoven sinds december: Lavonte Dority. Afgelopen seizoen was hij nog bij Den Helder Suns de spelverdeler met gemiddeld 16 punten en een driepuntspercentage van 38%. Tel daarbij het sterke spel van Shavon Coleman op, en een sterke verdediger als Jito Kok, en je hebt een bezetting die het veel teams lastig maakt. Afgelopen weekend pakte Dordrecht een overwinning op landskampioen Donar, met maar liefst 88-59. Dat zegt veel over de potentie van de nieuwe ploeg in de DBL.

 

Zoals gezegd, de afgelopen wedstrijden waren er genoeg kansen voor Apollo. Weten zij deze wedstrijd wel om te gaan met het driepuntsgeweld van Richardson? Na vanavond weten we meer!

 

Nog geen kaarten voor de wedstrijd? Koop ze dan hier!